Πόλεμος νομοθεσίας με τα hoverboards

Η τεχνολογία δεν σταματάει ποτέ. Τι γίνεται όμως όταν αντικρούεται με την νομοθεσία? Ο λόγος για την νέα μόδα μετακίνησης που ακούει στο όνομα και που οι ανά τον κόσμο αστυνομίες δεν ξέρουν που να την κατατάξουν. Είναι ποδήλατο, πατίνι, skateboard ή μηχανάκι?
hoverboards

Τα hoverboards είναι ηλεκτρικά αυτο-εξισορροπούμενα μηχανήματα μετακίνησης. Συνήθως έχουν στο εσωτερικό τους 20 μικρές και μπορούν να κινηθούν σε ίσιο δρόμο με ανώτερη ταχύτητα των 10 χλμ/ω. Αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι υπεύθυνα που γραφειοκράτες δημόσιοι υπάλληλοι τα κατατάσσουν στο Λονδίνο ως ηλεκτροκίνητη μηχανή μεταφοράς προσώπων και τα εντάσσουν στην ίδια μοίρα με τα άλλα οχήματα που κινούνται στους δρόμους.

Αλλά η κίνηση στους δημόσιους δρόμους όλων των “οχημάτων” χωρίς πινακίδες φυσικά απαγορεύεται. Και τα οχήματα δεν επιτρέπονται να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια …. !!! Με λίγα λόγια στη Αγγλία απαγορεύεται να κυκλοφορούν παντού δημόσια. Μπορείτε όμως κάλλιστα να το χρησιμοποιείτε μέσα στο σπίτι σας, από το σαλόνι στην τουαλέτα και ανάποδα.

Και αν μας πείτε ότι οι Άγγλοι είναι εκ πεποιθήσεως τυπικοί σας πληροφορούμε ότι δεν είναι η μόνη χώρα με νομοθετική σύγχυση στα μέσα μεταφοράς. Και στη πολιτεία της Καλιφόρνια της Αμερικής ίσχυε μέχρι χθες ένας νόμος του 1970 που αντίστοιχα τα κατατάσει στα οχήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian η νομοθεσία μόλις χθες άλλαξε και από τις αρχές του δεν θα χαρακτηρίζει οχήματα όσα είναι ηλεκτρικά, κινούνται με ταχύτητες κάτω των 20 χλμ/ω και μεταφέρουν μόνο 1 άτομο. Θα μπορούν δηλαδή να κυκλοφορούν ελεύθερα στους ποδηλατοδρόμους αλλά ο οδηγός θα πρέπει να φοράει κράνος και να μην είναι μεθυσμένος. !!!

Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν θα έρθουν και στους Ελληνικούς δρόμους. Πιθανολογούμε ότι τα εδώ σαΐνια μας μάλλον θα αδιαφορήσουν και δεν θα μπουν καν στο κόπο να τα κατατάξουν κάπου.

Το iGuRu.gr συνομίλησε με εισαγωγείς και τα πρώτα αναμένονται λίαν συντόμως.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).