Πως να εκτυπώσετε το δικό σας Drone

Αν μπορείτε να έχετε σε έναν εκτυπωτή 3D, ένας υποψήφιος PhD από το της Columbia θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα για να φτιάξετε το δικό σας Drone. Ο Ang Cui, 31χρόνων, κατάφερε να εκτυπώσει ένα drοne χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή MakerBot Replicator 2X 3D.

Ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται και από τους πολύ ακριβούς. Η του μάλιστα μπορεί να τον κατατάξει στους “φθηνούς” οικογενειακούς 3D εκτυπωτές. Ας δούμε όμως τι χρειάζεται για την ενός ιδιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
3d drone

Τα ανταλλακτικά που χρειάστηκαν κυκλοφορούν όλα στο εμπόριο. Μπαταρία, κινητήρας, ασύρματος πομπός, έλικες, και ο ελεγκτής πτήσης (ο υπολογιστής του μη επανδρωμένου αεροσκάφους) όλα αγοράστηκαν online. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, χρειάστηκαν 22 ώρες για να ολοκληρώσει την εκτύπωση.

Ο Ang δίνει μια πλήρη λίστα των ανταλλακτικών που χρησιμοποίησε. Όλα τα υλικά συνοδεύονται με ενδεικτικές τιμές: 20 περίπου δολάρια για την μπαταρία, 30 δολάρια για την αγορά δύο-μίση κιλών πλαστικού, 100 δολάρια για τον πομπό, 30 δολάρια για την κάμερα, 230 δολάρια για το σύστημα αυτόματου πιλότου και για το πιο ακριβό κομμάτι: 2.500 δολάρια για τον 3D εκτυπωτή, ο οποίος όπως προαναφέραμε μπορεί να θεωρηθεί “φθηνός.”

Ίσως ένας 3D εκτυπωτής στην Ελλάδα να είναι ακόμα όνειρο θερινής νυκτός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εξάλλου όπως έχουμε δει, όλα τα νέα gadgets κοστίζουν αρκετά στην αρχή, αλλά μετά από 6 μήνες, οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα.

Εάν παρόλα αυτά έχετε πρόσβαση σε ένα 3D εκτυπωτή, η δημιουργία αυτού του μη επανδρωμένου αεροσκάφους θα σας κοστίσει γύρω στα 500 δολάρια.

Διαβάστε πως να φτιάξετε το drοne του Cui.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).