Ρυθμίστε ή απενεργοποιήστε την προστασία συστήματος των Windows

Mechanic windows 8

Η προστασία συστήματος [ ] είναι ένα χαρακτηριστικό των που ήρθε πρώτη φορά με την έκδοση των Me. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη λειτουργία επαναφοράς συστήματος που υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες εκδόσεις των Windοws και σας επιτρέπει να έχετε αποθηκευμένο στο σκληρό σας δίσκο ένα στιγμιότυπο των σημαντικών αρχείων του συστήματος, των εγκατεστημένων εφαρμογών και των ρυθμίσεων του μητρώου.Αν κάτι πάει στραβά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας σε μία προηγούμενη κατάσταση η οποία λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα.

Στα Windows 8.1 η προστασία συστήματος είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για τη μονάδα δίσκου που είναι εγκατεστημένα τα Windοws.

Αν δεν  χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή ή αν θέλετε να ελαφρύνετε τον υπολογιστή σας μειώνοντας υπηρεσίες που τρέχουν στο υπόβαθρο, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του χώρου που χρησιμοποιείται από την προστασία του συστήματος στο σκληρό σας δίσκο.

  1. Ανοίξτε τις Ιδιότητες Συστήματος [System Properties]. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι να πατήσετε απλά τα πλήκτρα συντόμευσης Win + X μαζί στο και επιλέξτε το στοιχείο “Σύστημα” [System]. Για τα κάντε δεξί κλικ στο “Ο Υπολογιστής μου” και μετά κλικ στις “Ιδιότητες”:
  2. Το παράθυρο του συστήματος θα εμφανιστεί στην . Κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Προστασία Συστήματος” [ System Protection] στα αριστερά.
  3. Στο πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται δίπλα, θα δείτε μια λίστα με μονάδες δίσκου στον υπολογιστή σας και την κατάσταση του χαρακτηριστικού “Προστασία Συστήματος” για κάθε μονάδα. Από προεπιλογή, είναι ενεργοποιημένη για τον δίσκο του συστήματος και απενεργοποιημένη για όλους τους άλλους δίσκους. Επιλέξτε τη μονάδα που θέλετε και κάντε κλικ στο κουμπί “Ρύθμιση Παραμέτρων ..” [Configure].
  4. Θα ανοίξει το παράθυρο ρυθμίσεων της Προστασίας Συστήματος για την επιλεγμένη μονάδα δίσκου. Εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προστασίας του συστήματος: Επιλέξτε το Ενεργοποίηση Προστασίας  συστήματος [Turn on System Protection] για να ενεργοποιήσετε την Προστασία συστήματος. Για να την απενεργοποιήσετε πλήρως για την επιλεγμένη μονάδα δίσκου, επιλέξτε την επιλογή Απενεργοποίηση Προστασίας Συστήματος [Disable System protection].
  5.  Για να ρυθμίσετε τη χρήση χώρου στο δίσκο, αλλάξτε τη θέση του ρυθμιστικού κομβίου που βρίσκεται στο “Μέγιστη Χρήση” [Max Usage] σύροντας το δεξιά-αριστερά και τοποθετήστε τον σε σημείο ίδιο με το μέγεθος του χώρου που θέλετε να διαθέσετε για την προστασία του συστήματος στην επιλεγμένη μονάδα:
  Έρχεται το Windows 10 build 10125: μια έκδοση πριν το RTM

Έτσι μπράβο. Τώρα ξέρετε πώς να διαμορφώσετε το χώρο του δίσκου που χρησιμοποιείται από την προστασία του συστήματος ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία προστασίας του συστήματος εντελώς. Αν η προστασία συστήματος χρησιμοποιούσε πολύ χώρο στον σκληρό σας μετά τη ρύθμιση αυτή μπορείτε να εκτελέσετε την Εκκαθάριση δίσκου για τα του συστήματος άμεσα ώστε να ελευθερώσετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


13  +    =  16