Πως να διπλασιάσετε τα χρήματα σας στη PayPal και γιατί να μη το κάνετε

Μπορείτε να διπλασιάσετε τα χρήματά σας στην από ένα κενό της υπηρεσίας, σύμφωνα με έναν Ρουμάνο που καταδικάστηκε το για το προσωρινό μπλοκάρισμα των συστημάτων του αμερικανικού στρατού, του Πενταγώνου και της .

paypal1

Ο Cernăianu Manole Răzvan, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο TinKode στο παρελθόν, έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο € 93,000 για να καλύψει τις ζημιές που προκάλεσε στα θύματά του, και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή.

Σήμερα εργάζεται στο CyberSmartDefence.com, μια εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων που έχει σαν βάση τη Ρουμανία και τρέχει από το .

Ας κάνουμε κάτι σαφές πριν μπούμε σε λεπτομέρειες: Η μέθοδος εξαπάτησης της PayPal του Cernăianu για να διπλασιάσετε τα χρήματά σας είναι απάτη. Μην το δοκιμάσετε καθώς η εταιρεία γνωρίζει το σύστημα εξαπάτησης.

Ουσιαστικά, για να γίνει αυτό χρειάζονται τρεις λογαριασμοί της PayPal: έναν που εμφανίζεται σαν νόμιμος αγοραστής, έναν που “παίζει” τον αναξιόπιστο πωλητή και έναν που χρησιμοποιείται σαν λογαριασμός για μεταφορά χρημάτων.

Οι δύο λογαριασμοί συνδέονται με εικονικές πιστωτικές κάρτες – μια υπηρεσία που προσφέρεται από κάποιες τράπεζες και εταιρείες πιστωτικών καρτών για να βοηθήσουν στην προστασία των αγοραστών.

  eBay και PayPal υπό έρευνα για αυτοματοποιημένες robo-κλήσεις

Ένας απατεώνας ξεκινά στέλνοντας ένα ποσό από τον πρώτο λογαριασμό και ισχυρίζεται ότι αγόρασε ένα τηλέφωνο από τον αναξιόπιστο πωλητή. Αφού μεταφέρει τα χρήματα εκεί, στη συνέχεια εκδίδει μια πληρωμή “δώρο” και μεταφέρει τα χρήματα στον τρίτο λογαριασμό.

Ο Cernăianu διαβεβαιώνει η μέθοδος εξαπάτησης της PayPal είναι ασφαλής. Όμως κρατάτε μικρό καλάθι…
Όπως και αν το κάνετε διαπράττεται έγκλημα και η αστυνομία θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει να χτυπήσει την πόρτα σας.

Εν πάση περιπτώσει, ο Cernăianu αναφέρει:

Μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματα στο δεύτερο λογαριασμό με το πρόσχημα ότι αγοράσατε ένα τηλέφωνο. Από το δεύτερο λογαριασμό σας μεταφέρετε και πάλι τα χρήματα στον τρίτο λογαριασμό σαν δώρο. Μετά από 24 ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χρέωσης από τον πρώτο λογαριασμό για να πάρετε πίσω τα χρήματα με τη δικαιολογία ότι το τηλέφωνο δεν παραδόθηκε ποτέ.

Η Paypal θα ξεκινήσει μια διαδικασία όπου και οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσκομίσουν στοιχεία για την υπεράσπισή τους. Προφανώς θα αποσταλούν στοιχεία μόνο από τον πρώτο λογαριασμό που αποδεικνύουν ότι εξαπατήθηκε.

  Η Vimeo υποστηρίζει πλέον βίντεο 360 μοιρών

Η PayPal θα επιστρέψει τα χρήματα στον πρώτο λογαριασμό, ενώ τα χρήματα είναι ήδη στο τρίτο λογαριασμό. Έτσι μπορείτε να διπλασιάσετε τα χρήματά σας.

Ο Cernăianu δήλωσε το κενό ασφαλείας στην PayPal μέσω του προγράμματος Bug , νομίζοντας ότι θα πάρει κάποιο χρηματικό ποσό σαν επιβράβευση. Δεν πήρε όμως καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν είναι κάποιο hack αλλά μια κοινή απάτη.

Η απάντηση που έλαβε μετά από ενάμισι μήνα:

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας ενώ εμείς προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε την έρευνά μας. Μετά την εξέταση της υποβολής σας έχουμε καθορίσει ότι το κενό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά το πρόγραμμα Bug Bounty, αλλά ένα από την Πολιτική Προστασίας μας.

Η PayPal διαβεβαιώνει ότι είναι ενήμεροι των ισχυρισμών του Cernăianu και εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν τα χρήματα στα ταμεία τους και να τιμωρήσουν αυτούς που προσπαθούν να εξαπατήσουν την εταιρεία.

Για αυτό λοιπόν μην το δοκιμάσετε. Είναι απάτη. Είναι παράνομο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


27  +    =  28