Ελέγξετε γρήγορα για λύσεις σε αναφορές προβλημάτων των Windows 8.1

Windows 8.1 tools

Εάν ένα πρόγραμμα σταματήσει να λειτουργεί ή να αποκρίνεται, τα μπορούν να αναφέρουν αυτόματα το πρόβλημα και να ελέγξουν για μια λύση. Από προεπιλογή, τα Windows 8.1, Windows 7 και Vista συλλέγουν πληροφορίες που περιγράφουν το πρόβλημα, με μία υπηρεσία που ονομάζεται αναφορά προβλήματος.

Η αναφορά προβλήματος μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως το όνομα του προγράμματος που έχει σταματήσει να λειτουργεί, την ημερομηνία και την ώρα όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, και την έκδοση του προγράμματος που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οταν στέλνετε μια αναφορά προβλήματος επιτρέπετε στα Windows να σας ειδοποιήσουν εάν υπάρχει διαθέσιμη λύση. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε το πώς να ελέγξετε γρήγορα αν υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για αναφορές προβλημάτων.

Πατήστε τα πλήκτρα  Win + R στο πληκτρολόγιο ταυτόχρονα. Θα εμφανιστεί στη οθόνη το παράθυρο διαλόγου Run (Εκτέλεση). Εκει πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

rundll32.exe werconcpl.dll,LaunchErcApp -updatecheck

Windows 8.1 problem-reports-2

Πατήστε το πλήκτρο Enter, και τα Windows θα ξεκινήσουν άμεσα τον έλεγχο για διαθέσιμες λύσεις για τις αναφορές προβλημάτων του υπολογιστή σας.

  ScreenStyler : Ένα εργαλείο προσαρμογής των Windows

Windows 8.1 problem-reports-1

Μπορεί να θέλετε να φτιάξετε μία συντόμευση για αυτή την εντολή σας στη επιφάνεια εργασία σας ή οπουδήποτε αλλού , έτσι ώστε να μπορείτε να ξεκινάτε άμεσα τον έλεγχο για αναφορές προβλημάτων. Απλά στην επιφάνεια σας πατήστε δεξί κλίκ > Δημιουργία > Συντόμευση > Στο πληκτρολογήστε την θέση του στοιχείου κάντε την παραπάνω εντολή > πατήστε Επόμενο > Δώστε ένα όνομα της αρεσκεία σας > πατήστε Τέλος

Tip: Αν θέλετε να ανοίξετε το παράθυρο ” Έλεγχος για λύσεις ”  και επιλεκτικά να ελέγχετε για λύσεις μόνο σε ορισμένα προβλήματα, χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή για να ανοίξετε άμεσα τη σελίδα:

control.exe /name Microsoft.ActionCenter /page pageSignoff

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).