Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Translate ως Proxy Server

Οι χώροι εργασίας και τα σχολεία έχουν συχνά την τάση να απαγορεύουν την προσβασιμότητα σε ορισμένες ιστοσελίδες διότι δεν θέλουν οι υπάλληλοι ή οι μαθητές να σπαταλάνε την ώρα τους με αυτές. Υπάρχουν στιγμές όμως που πραγματικά χρειαζόμαστε την πληροφορία από μία αποκλεισμένη ιστοσελίδα και για τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να έχουμε μια γρήγορη εναλλακτική λύση χωρίς όμως να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε τίποτα περίεργο λογισμικό στο σύστημά μας (και να είστε μετά υπόλογος γιαυτό). Μία τέτοια λύση είναι και Google Translate.

google translate

Εδώ μπορείτε να δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα αποκλεισμένη στο δίκτυό σας.

Πηγαίνετε στο Google Translate και να επιλέξετε στο πεδίο εισαγωγής κειμένου μια γλώσσα με λατινικού χαρακτήρες που δεν είναι η δική σας, ας πούμε τα Γερμανικά. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και, στη συνέχεια, περιμένετε να κάνει το Google την μεταφράση. Βεβαιωθείτε ότι το πεδίο της μετάφρασης έχει οριστεί να μεταφράζει στα Αγγλικά.

Η μετάφραση της Google θα είναι η ίδια URL διεύθυνση που γράψατε αλλά πλέον θα είναι ένας ενεργός σύνδεσμος που θα μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω του. Κάντε κλικ λοιπόν στο μεταφρασμένο κείμενο που βρίσκεται στο δεξί κουτί και θα έχετε πλέον πρόσβαση στο δικτυακό τόπο μέσα από το Google Translate που λειτουργεί πλέον σαν proxy.

Το Google translate θα σας δώσει την δυνατότητα να περιηγηθείτε στις σελίδες του διαδικτυακού τόπου.

Αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο για να παρακάμψετε ιστοσελίδες που έχουν μπλοκαριστεί από το τοπικό σας δίκτυο αλλά αν μια ιστοσελίδα είναι αποκλεισμένη από τον παροχέα υπηρεσιών σας (ως πράξη λογοκρισίας από την κυβέρνηση), τότε δεν το κόλπο αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).