Ιαπωνία εκπομπή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα

Η και η JAXA, η διαστημική υπηρεσία της χώρας, έχουν περάσει δεκαετίες προσπαθώντας να κάνουν δυνατή την εκπομπή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα.

Το 2015, η Ιαπωνία έκανε μια σημαντική ανακάλυψη όταν οι επιστήμονες της JAXA απέδωσαν με επιτυχία 1,8 κιλοβάτ ισχύος, αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν έναν ηλεκτρικό βραστήρα, περισσότερα από 50 μέτρα με έναν ασύρματο δέκτη. Τώρα, η χώρα φαίνεται να είναι έτοιμη να πάει την τεχνολογία ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.energy from space

Η Nikkei αναφέρει ότι μια ιαπωνική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα επιχειρήσει να εκπέμψει ηλιακή ενέργεια από το διάστημα το 2025.

Το project, με επικεφαλής τον Naoki Shinohara, καθηγητή στο του Κιότο που εργάζεται στη διαστημική ηλιακή ενέργεια από το 2009, θα επιχειρήσει να στείλει μια σειρά μικρών δορυφόρων σε τροχιά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν την ηλιακή ενέργεια που συλλέγουν οι συστοιχίες σε επίγειους σταθμούς λήψης εκατοντάδες μίλια μακριά.

Η χρήση τροχιακών ηλιακών συλλεκτών και μικροκυμάτων για την αποστολή ενέργειας στη Γη προτάθηκε για πρώτη φορά το 1968.

Από τότε, μερικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και των ΗΠΑ, έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο και χρήμα για την υλοποίηση της ιδέας.

Η τεχνολογία είναι ελκυστική επειδή οι τροχιακές ηλιακές συστοιχίες αντιπροσωπεύουν μια δυνητικά απεριόριστη παροχή ανανεώσιμης ενέργειας. Στο διάστημα, τα ηλιακά πάνελ μπορούν να συλλέγουν ενέργεια ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, και με τη χρήση μικροκυμάτων που θα εκπέμπουν την ενέργεια που θα παράγουν, τα σύννεφα δεν προκαλούν ανησυχία.

Ωστόσο, ακόμα κι αν η Ιαπωνία αναπτύξει καταφέρει να στείλει ένα στόλο τροχιακών ηλιακών συστοιχιών, η τεχνολογία θα εξακολουθεί να είναι πιο κοντά στην επιστημονική φαντασία παρά στην πραγματικότητα.

Γιατί; Η κατασκευή μιας συστοιχίας που μπορεί να παράγει ισχύ 1 γιγαβάτ – ή περίπου την ισχύ ενός πυρηνικού αντιδραστήρα – θα κόστιζε περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια με τις διαθέσιμες τεχνολογίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new by email.

Ιαπωνία,JAXA

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).