Η IBM χώρεσε 330TB ασυμπίεστα δεδομένα σε μία μικροσκοπική κασσέτα


Οι επιστήμονες της IBM κατάφεραν να χωρέσουν 330TB ασυμπίεστα δεδομένα σε μία μικροσκοπική κασσέτα που θα χωράει στην παλάμη του χεριού σας.

ibm

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν οι επιστήμονες της IBM, τοποθετώντας 330 terabytes ασυμπίεστων δεδομένων (ή ισοδύναμα 330 εκατομμύρια βιβλία) σε μια κασέτα που μπορεί να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας. Η εγγραφή των 201 gigabits ανά τετραγωνική ίντσα σε μία πρωτότυπη λεπτή μαγνητική ταινία είναι κατά 20 φορές μεγαλύτερη από την επιφανειακή πυκνότητα που χρησιμοποιείται σήμερα σε ταινίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η επιφανειακή πυκνότητα εγγραφής είναι η ποσότητα των πληροφοριών που μπορούν να αποθηκευτούν σε μια δεδομένη περιοχή επιφανείας υλικού.

Στην αρχική φωτογραφία, ο επιστήμονας της IBM Δρ Μαρκ Λάντζ, κρατάει ένα κομμάτι επιμεταλλωμένης ταινίας, η οποία μπορεί να χωρέσει 201 Gigabytes, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία, τα μηχανήματα μαγνητοταινίας εφευρέθηκαν πάνω από 60 χρόνια και έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για την αρχειοθέτηση των φορολογικών εγγράφων και αρχείων υγειονομικής περίθαλψης. Το πρώτο μηχάνημα IBM με ταινία χρησιμοποιούσε μπομπίνες με μία ταινία μισής ίντσας και μπορούσε να αποθηκεύσει περίπου 2 megabytes. Η μαγνητική ταινία αναπτύχθηκε από τη Sony ως λύση μέσου αποθήκευσης, και έχει καταφέρει να αντέξει ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με τον κον Ευάγγελο Ελευθερίου, στέλεχος της IBM, η μαγνητική ταινία έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τα αρχεία βίντεο, back-up αρχείων, αλλά και στην βιομηχανία σε εφαρμογές off-premise στο σύννεφο. Ενώ η επιμεταλλωμένη ταινία αναμένεται να κοστίσει λίγο περισσότερο για την κατασκευή της σε σχέση με την τρέχουσα εμπορική ταινία, το δυναμικό για μεγάλη χωρητικότητα θα κάνει το κόστος ανά terabyte πολύ ελκυστικό, καθιστώντας αυτή η τεχνολογία πρακτική για αποθήκευση στο σύννεφο».


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news