ICE ζητάει δεδομένα διαφημίσεων για μετανάστες

Δεν αρκεί να έχει τους πράκτορές της στους δρόμους, η ICE θέλει να γνωρίζει τα δεδομένα που έχουν συλλέξει οι διαδικτυακές υπηρεσίες διαφημίσεων για εσάς. Η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (Immigration and Customs Enforcement) των ΗΠΑ εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένα Αίτημα για Πληροφορίες (RFI από το Request for Information) ζητώντας από τους ιδιοκτήτες δεδομένων και τεχνολογίας διαφημίσεων να μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποστολή της.

Το RFI αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια διεξαγωγής έρευνας αγοράς στο φάσμα των προσωπικών, οικονομικών δεδομένων, δεδομένων τοποθεσίας, υγείας κ.λπ. που οι ερευνητές της ICE μπορούν να αντλήσουν από εταιρείες τεχνολογίας και διαφήμισης.

“Η κυβέρνηση επιδιώκει να κατανοήσει την τρέχουσα κατάσταση των υπηρεσιών δεδομένων από την τεχνολογία διαφημίσεων και δεδομένων τοποθεσίας που είναι διαθέσιμες σε ομοσπονδιακές ερευνητικές και επιχειρησιακές οντότητες, λαμβάνοντας υπόψη τους κανονιστικούς περιορισμούς και τις προσδοκίες περί απορρήτου των δραστηριοτήτων υποστήριξης ερευνών”, εξηγεί το RFI.

Εκδόθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026, μία ημέρα πριν από τον πυροβολισμό του, Alex Pretti, από έναν ομοσπονδιακό πράκτορα μετανάστευσης, δύο εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό της Renée Good και τρεις εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό του Keith Porter Jr.

Το RFI έρχεται μετά από παρόμοια πρόσκληση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για μια εταιρεία διαφημίσεων ικανή να παρέχει στην ICE πληροφορίες από τα social media για να βοηθήσει τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων Στόχευσης της διεύθυνσης Επιβολής και Απομάκρυνσης (ERO) της ICE – η οποία έχει αναλάβει την εύρεση και την απομάκρυνση “αλλοδαπών που αποτελούν απειλή για τη δημόσια ή την εθνική ασφάλεια”.

Το RFI του Οκτωβρίου 2025 αναφέρει ότι απαιτείται μια νέα προσέγγιση, επειδή οι ενέργειες επιβολής που αναλαμβάνονται χωρίς πληροφορίες από τα social media συχνά αποτυγχάνουν.

Ο Dave Maass, διευθυντής ερευνών στο Electronic Frontier Foundation, δήλωσε στο The Register σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι το RFI αντιπροσωπεύει “μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να συμβεί. Γνωρίζουμε ότι έχουν χρησιμοποιήσει πολύ από αυτήν την τεχνολογία στο παρελθόν, αλλά αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα είναι να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα του τρέχοντος περιβάλλοντος για αυτήν την τεχνολογία”.

Ο Maass ανλεφερε ότι δεν είναι γνωστό ποιες εταιρείες θα απαντήσουν στην έρευνα. “Μπορεί να μην είναι οι μεγάλες εταιρείες που σκέφτεστε. Μπορεί να είναι μικρότερες εταιρείες συμβούλων. Μπορεί να είναι μεταπωλητές”.

Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες που αναζητούνται είναι ασαφείς. Η κύρια εστίαση, αναμένει να είναι τα δεδομένα τοποθεσίας από προμηθευτές όπως η Venntel. Αλλά θα μπορούσαν να προέρχονται και από άλλες πηγές, είπε, όπως η Thomson Reuters ή η TLOxp της Transunion.

follow us
Previous Article

PDFsam 5.4.5 (PDF Split And Merge)

Next Article

Alpha Bank Επεκτείνεται η πρακτική των παράνομων χρεώσεων

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).