Προσδιορίστε ποιες θύρες USB 3.0 κάνουν για φόρτιση συσκευών

Όλες οι USB θύρες δεν είναι ίδιες. Μερικές έχουν κατασκευαστεί για να κάνουν κάποιες εργασίες καλύτερα και ταχύτερα. Ας δούμε πως και τι.

usb drive

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η φόρτιση του κινητού τηλεφώνου σας γίνεται πιο γρήγορα όταν το συνδέσετε σε μια θύρα USB που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον υπολογιστή σας και πιο αργή όταν το βάλετε σε μία δευτερεύουσα. Μάλιστα τα smartphones με λειτουργικό Android 6.0 και πάνω καταλαβαίνουν την διαφορά και σας πληροφορούν γράφοντας στην οθόνη “Φόρτιση” ή “Αργή φόρτιση”.

charging

Αν και η αργή φόρτιση μπορεί να έχει να κάνει με ένα προβληματικό καλώδιο, μπορεί επίσης να φταίει ότι το έχετε συνδέσει σε μία USB θύρα αργής φόρτισης. Υπάρχει τρόπος φυσικά να αναγνωρίσετε τις διαφορές των θυρών σας, αρκεί να τις παρατηρήσετε λίγο καλύτερα.

Καταρχήν αναγνωρίστε τα σύμβολα. Δείτε την παρακάτω εικόνα για να εντοπίσετε τις USB 3.0, τις 2.0 και την θύρα φόρτισης στο σύστημά σας.

symbol-port

Αναλόγως τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας υπάρχει πιθανότητα να δείτε το σύμβολο του κεραυνού (που σημαίνει ότι η θύρα είναι κατάλληλη για φόρτιση) δίπλα από το σύμβολο της 3.0. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι κατάλληλη και για γρήγορη φόρτιση και για μετάδοση δεδομένων USB 3.0.

symbol-port 2

Όσο αφορά τη ταχύτητα δεδομένων σας υπενθυμίζουμε ότι συνήθως οι θύρες USB 3.0 έχουν μπλε χρώμα ενώ οι 2.0 μαύρο ή γκρι.

symbol-port 3

Τέλος οι θύρες που δεν έχουν το σύμβολο του κεραυνού θα εξακολουθούν να φορτώνουν το τηλέφωνό σας. Απλά η ηλεκτρική ισχύς σε αυτές είναι περιορισμένη, γεγονός που οδηγεί στην αργή φόρτιση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).