Η Inalan εξαγοράζεται από το Καναδικό fund Fiera

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών σταθερού internet Inalan που δραστηριοποιείται στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη εξαγοράζεται από το Καναδικό fund Fiera.

inalan

Tο καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο Fiera Infrastructure που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 130 δισεκατομμυρίων ευρώ εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών σταθερού internet Inalan.

Η Inalan αν και άγνωστη στους περισσότερους από εσάς, καλύπτει ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και μάλιστα με συμμετρική σύνδεση στο διαδίκτυο. Μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τη Fiera, θέτει τον πήχυ για την κάλυψη 1,6 εκατ. νοικοκυριών με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα χρόνια.

Το fund Fiera, όπως έκανε γνωστό χθες με ανακοίνωσή του, θα χρηματοδοτήσει την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών της εταιρείας που ίδρυσε το 2014 ο Ουκρανός Κονστιαντίν Ντολσένκο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fiera Infrastructure, το ανοιχτής πρόσβασης δίκτυο της Inalan «θα επιτρέψει τη χρήση του και από άλλους παρόχους».

Η Inalan διαθέτει σήμερα συμμετρικές συνδέσεις οπτικής ίνας σε πολύ καλές τιμές, που προσφέρουν ταχύτητες download και upload από 100 Mbps έως 1GB. Η διαφορά είναι ότι υπάρχει περιορισμός στον όγκο (3,5TB Download/ 3,5TB Upload μηνιαίως) και δεν υπάρχει συμβόλαιο στα 100/100 Mbps. Αποχωρείτε όποτε θέλετε.

Τις τελευταίες εβδομάδες πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Inalan τοποθετήθηκε ο Luis Alvarez Satorre, που κατέχει και τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. στην ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Islalink.

Η τελευταία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Fiera Infrastructure, κατασκευάζει υποθαλάσσιο δίκτυο οπτικών ινών (Ionian), μήκους 322 χιλιομέτρων, στο Ιόνιο. Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο και θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία, και κατ’ επέκταση το Μιλάνο και τη Ρώμη με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Fiera Infrastructure Αλίνα Οσόριο, στην Ελλάδα η ζήτηση για ευρυζωνικές υπηρεσίες επόμενης γενιάς θα είναι η μεγαλύτερη από ποτέ. Γεγονός που δεν έχει και άδικο, αφού η ζήτηση για υπηρεσίες ευρυζωνικότητας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, καθώς διευρύνονται και οι επενδύσεις σε οπτική ίνα των μεγάλων παρόχων.

Ο ΟΤΕ το 2021 παρείχε πρόσβαση σε υποδομή οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home / FTTH) σε περισσότερα από 560.000 σπίτια και επιχειρήσεις, αριθμός που αναμένεται να φθάσει το 1 εκατ. μέχρι το τέλος του 2022 και τα τρία εκατομμύρια έως το 2027.

Η Vodafone με την σειρά της υλοποιεί επενδύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ, οι οποίες αποσκοπούν στην αύξηση της κάλυψης του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G Giga Network), στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών και τη διασύνδεση των νησιωτικών προορισμών.

Η United Group που έχει εξαγοράσει τις Wind και Nova, οι οποίες πρόκειται να ενοποιηθούν, δρομολογεί επενδυτικό πρόγραμμα 1,3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
optical,fiber,οπτική,ίνα,Inalan

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).