Η Intel εγκαταλείπει τα ονόματα Celeron και Pentium

Η Intel από το 2023 θα αλλάξει τα ονόματα ορισμένων από τις οικογένειες επεξεργαστών της. Η εταιρεία θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τα ονόματα και Pentium και θα ονομάζει τους νέους επεξεργαστές Intel .

Intel,Celeron,pentium,Processor,επεξεργαστής

Τα ονόματα της Intel που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια και που έχουμε χιλιοτραγουδήσει μάλλον θα περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ξεχάστε τα πασίγνωστα Celeron και Pentium καθώς ο αντιπρόεδρος της Intel, κος Τζος Νιούμαν (Josh Newman), δήλωσε ότι από το 2023 θα ονομάζονται Intel και ότι αυτή η θα απλοποιήσει τις προσφορές της Intel και θα διευκολύνει τους χρήστες να επιλέξουν τον σωστό επεξεργαστή.

Η Intel κυκλοφόρησε τους επεξεργαστές Pentium και Celeron πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Οι πρώτοι επεξεργαστές Pentium κυκλοφόρησαν το 1993, ενώ οι επεξεργαστές Celeron ακολούθησαν πέντε χρόνια αργότερα το 1998.

Οι σημερινοί επεξεργαστές Pentium έχουν λίγα κοινά με τα πρώιμα τσιπ Pentium. Τότε, οι επεξεργαστές Pentium ήταν κορυφαία τα.

Η εισαγωγή του Intel Core το 2006 έριξε το Pentium σε δεύτερη μοίρα. Έτσι η Intel χώρισε την Pentium σε δύο σειρές Pentium Silver και Pentium Gold. Η Pentium Silver στόχευε στην αγορά συσκευών χαμηλής κατανάλωσης, ενώ η Pentium Gold στην αγορά επιτραπέζιων εισαγωγής.

Σήμερα, οι επεξεργαστές Pentium βρίσκονται ανάμεσα στις χαμηλότερης τεχνολογίας σειρές επεξεργαστών Atom και Celeron και στους ανώτερης κατηγορίας επεξεργαστές σταθμών εργασίας/διακομιστών Core και Xeon.

Οι υπόλοιπες οικογένειες επεξεργαστών Intel θα διατηρήσουν τα ονόματά τους. Η οικογένεια επεξεργαστών Intel Core, θα συνεχίζει να υπάρχει και να χωρίζεται σε μοντέλα Intel Core i3, i5, i7 και i9.

Η Intel θα επιφέρει την αλλαγή των ονομάτων για αρχή στους φορητούς υπολογιστές. Από το 2023 και μετά, τα notebook θα χρησιμοποιούν την επωνυμία Intel Processor και όχι πλέον την επωνυμία Pentium ή Celeron. Η εταιρεία σχεδιάζει να κάνει τις ίδιες αλλαγές επωνυμίας και για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να αφαιρεθούν πραγματικά από τα ράφια τω καταστημάτων όλοι οι επεξεργαστές Intel Celeron και Intel Pentium και την θέση τους να πάρουν κουτιά που θα γράφου επάνω Intel Processor.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
Intel,Celeron,pentium,Processor,επεξεργαστής

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).