Η ιστορία του Internet με 6 Gifs

Πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς, στις 15 Μάρτη 1985, καταχωρήθηκε το πρώτο .com domain name (symbolics.com) από την εταιρεία τεχνολογίας Symbolics, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη γέννηση του εμπορικού . Όμως τα domain names άρχισαν να βρίσκουν κατά τη δεκαετία του 1990.Internet

1985. Κυκλοφόρησε το Back to the Future στις αμερικανικές αίθουσες και κατέληξε η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις του έτους. Ιδρύθηκε το Studio Ghibli, το παγκοσμίως διάσημο ιαπωνικό στούντιο κινουμένων σχεδίων. Κυκλοφόρησαν οι προσωπικοί υπολογιστές Amiga. Κυκλοφόρησε το Super Mario Bros. Ο Steve Jobs άφησε την Apple. Το Διαστημικό Λεωφορείο Atlantis έκανε την παρθενική του πτήση. Κυκλοφόρησαν οι πρώτες κονσόλες Nintendo στις ΗΠΑ.

Παρ ‘όλες αυτές τις πολύ μεγάλες πολιτισμικές, τεχνολογικές, και επιστημονικές εξελίξεις, το Internet, όπως το γνωρίζουμε σήμερα, άρχισε να δημιουργείται πολύ πιο αργά, με την εγγραφή μόνο έξι .com domain names κατά το 1985. Η επόμενη δεκαετία έφερε την πραγματική επανάσταση αφού καταχωρήθηκε το εκατομμυριοστό domain name .com το 1997.

Θυμάστε αυτά τα χρόνια; Όταν ο Netscape Navigator ήταν το πιο δημοφιλές ς στο Internet; Τα GIFs που ακολουθούν δημιουργήθηκαν από το The Open University με βάση τις αρχειοθετημένες σελίδες από το Internet Archive Wayback Machine.

HP.com — 1997

1

Boeing.com — 1996

2

Intel.com — 1995

3

Apple.com — 1998

4

The Open University — 1997

5

Xerox.com — 1996

6

Η δημοσίευση έγινε από το Gizmodo

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).