Για να μην καταλήξουν οι πονηρές σας φωτογραφίες στο Internet

Υπάρχουν μερικές φωτογραφίες που θέλετε να κρατήσετε ιδιωτικές. Ξέρετε για ποιες φωτογραφίες μιλάμε. Όπως έχουμε δει όμως κατά καιρούς στην επικαιρότητα, συχνά διαρρέουν στο internet φωτογραφίες που δεν θα έπρεπε να διαρρεύσουν.

internet
Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες του iGuRu.gr δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε καμία εφαρμογή ασφαλείας, καμία συσκευή που υπόσχεται ιδιωτικότητα και φυσικά δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε ποτέ τον παράγοντα άνθρωπο. Το internet δεν είναι ασφαλές, ή ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ INTERNET!

Παρακάτω θα περιγράψουμε 5 τρόπους προστασίας των φωτογραφιών σας, για να μην τις δείτε να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Internet.

Ο καλύτερος τρόπος βέβαια και ο πιο ς, είναι να μην έχετε τέτοιες φωτογραφίες, σε ψηφιακή, ή αναλογική μορφή. Για να διαβάζετε όμως αυτή τη δημοσίευση, θα υπάρχει λόγος, οπότε ας προχωρήσουμε.

Προσοχή στον/στην πρώην

Θυμάστε αυτές τις φωτογραφίες που τραβήξατε σε μια παθιασμένη συνάντηση; Τώρα που έχετε χωρίσει, τι γίνεται; Αν ο/η πρώην σύντροφος σας δεν το πάρει καλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δείτε τις πολύ προσωπικές σας φωτογραφίες σε κοινή θέα στο internet. Για αυτό υπάρχει και ο όρος revenge porn.

Μπορείτε φυσικά να του/της ζητήσετε να τις αφαιρέσει, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνει. Ευτυχώς η Google επιτρέπει την υποβολή αιτημάτων για την κατάργηση links που περιέχουν “revenge porn”. Ας μην ξεχνάμε και την ομάδα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Προσοχή στα synched Photo Stream

Η Apple και το Android χρησιμοποιούν μεθόδους που σας επιτρέπουν να συγχρονίσετε τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας σε πολλαπλές όπως το τηλέφωνό σας, το tablet, το desktop, το notebook PC, κλπ.
Τραβάτε μια φωτογραφία από μια συσκευή και θα αναπαραχθεί άμεσα και στις άλλες συσκευές μέσω του cloud.

Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Ναι σωστά μαντέψατε. Μια προσωπική σας φωτογραφία θα μπορούσε να καταλήξει στον υπολογιστή που έχετε στο σαλόνι σας, που συνήθως τον όλη η οικογένεια.

Προσοχή στα Screenshots από το Snapchat

Η εφαρμογή Snapchat είναι ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να στέλνετε πονηρές φωτογραφίες στους φίλους σας. Οι αρχάριοι του Snapchat πιστεύουν ότι είναι ασφαλές γιατί οι φωτογραφίες “αυτοκαταστρέφονται” μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Η φωτογραφία μπορεί να μείνει για πάντα όμως όταν ο παραλήπτης την πάρει φωτογραφία πριν καταστραφεί. Η δυνατότητα screenshot του τηλεφώνου τους μπορεί να αποθηκεύσει ένα αντίγραφο της φωτογραφίας.

Προσοχή στο χαμένο ή το κλεμμένο κινητό

Εάν το τηλέφωνό σας χαθεί ή κλαπεί, θα εύχεστε να είχατε ένα καλό κωδικό πρόσβασης ή μια λειτουργία που σας επιτρέπει να το διαγράψετε ή να το κλειδώσετε εξ αποστάσεως.

Πριν αρχίσετε τα ευχολόγια κλειδώστε τη συσκευή σας τώρα.

Μερικά smartphone λειτουργικά συστήματα όπως το iOS επιτρέπει σε ένα τηλέφωνο την αυτόματη διαγραφή δεδομένων αν κάποιος χρησιμοποιήσει λάθος κωδικό πάνω από 10 φορές. Επιτρέπουν επίσης το κλείδωμα εξ αποστάσεως αλλά και την εξ αποστάσεως διαγραφή δεδομένων.

Εργαλεία Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Υπάρχουν διάφορα που υπόσχονται να προστατέψουν την ιδιωτικής σας ζωή και είναι διαθέσιμα στα App Stores. Μερικά από αυτά σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα “κρυφό” φάκελο όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε όλες τις πονηρές φωτογραφίες σας, αφαιρώντας τις ουσιαστικά από το camera roll.
Η ερώτηση είναι εμπιστεύεστε τον προγραμματιστή της εφαρμογής; Ο κρυφός φάκελος που υπόσχεται είναι πράγματι κρυφός;

Εκτός από όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσετε θύμα κάποιου phising παραχωρώντας μόνοι σας στον τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην αποσυνδεθείτε από έναν λογαριασμό σας, σε ένα PC που χρησιμοποιούν πολλοί.

Σκέφτεστε κάτι άλλο; Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).