Η Microsoft προσθέτει end to end κρυπτογράφηση στο Skype

Καλά νέα για τους φίλους της , αφού με μια συνεργασία της εταιρείας με την Signal, μια ασφαλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, ετοιμάζεται να προσθέσει end to end κρυπτογράφηση στο Skype.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συνομιλίες, τα αρχεία και τα ηχητικά μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται θα μεταδίδονται με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας και θα μπορείτε να τα διαβάζετε μόνο εσείς και ο παραλήπτης. Skype

Έτσι η εταιρεία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που διέρχονται από τους servers της υπηρεσίας δεν θα παρακολουθούνται από κανένα. Κανείς δεν θα μπορεί να καταγράφει ή να αναλύσει δεδομένα που διέρχονται από τους διακομιστές της Microsoft, όπως υποτίθεται ότι συμβαίνει και με τα μηνύματα στο Messenger, στο WhatsApp και στο Telegram.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κρυπτογράφηση δεν θα εφαρμοστεί ακόμη στις κλήσεις ήχου και βίντεο. Γι’αυτές θα χρησιμοποιείται η τυπική κρυπτογράφηση που προσφέρει η Microsoft με αυτήν την υπηρεσία.

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση του Skype Insider για Mac, , Linux, και .

  Επενδυτής της Meta βάζει φρένο στα δις που εξαφανίζονται

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να λειτουργήσει, θα πρέπει και τα δύο μέρη να χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση. Όπως αναφέρει το TheVerge, η Microsoft θα έκανε καλά να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό από προεπιλογή, όταν κυκλοφορήσει σε κάποια επερχόμενη final έκδοση του Skype.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  21  =  26