Η Microsoft προσθέτει end to end κρυπτογράφηση στο Skype


Καλά νέα για τους φίλους της Microsoft, αφού με μια συνεργασία της εταιρείας με την Signal, μια ασφαλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, ετοιμάζεται να προσθέσει end to end κρυπτογράφηση στο Skype.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συνομιλίες, τα αρχεία και τα ηχητικά μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται θα μεταδίδονται με ασφάλεια μέσω της υπηρεσίας και θα μπορείτε να τα διαβάζετε μόνο εσείς και ο παραλήπτης. Skype

Έτσι η εταιρεία προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα που διέρχονται από τους servers της υπηρεσίας δεν θα παρακολουθούνται από κανένα. Κανείς δεν θα μπορεί να καταγράφει ή να αναλύσει δεδομένα που διέρχονται από τους διακομιστές της Microsoft, όπως υποτίθεται ότι συμβαίνει και με τα μηνύματα στο Facebook Messenger, στο WhatsApp και στο Telegram.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη κρυπτογράφηση δεν θα εφαρμοστεί ακόμη στις κλήσεις ήχου και βίντεο. Γι’αυτές θα χρησιμοποιείται η τυπική κρυπτογράφηση που προσφέρει η Microsoft με αυτήν την υπηρεσία.

Το χαρακτηριστικό ασφαλείας είναι προς το παρόν διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση του Skype Insider για Mac, Windows, Linux, Android και iOS.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για να λειτουργήσει, θα πρέπει και τα δύο μέρη να χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση. Όπως αναφέρει το TheVerge, η Microsoft θα έκανε καλά να ενεργοποιήσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό από προεπιλογή, όταν κυκλοφορήσει σε κάποια επερχόμενη final έκδοση του Skype.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news