Η Βαρκελώνη πετάει τα Windows για συστήματα Linux

Ο Δήμος της Βαρκελώνης είχε ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 1.000 επιτραπέζιους υπολογιστές που τρέχουν με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux της Canonical. ‘

Όμως σύμφωνα με αυτά που αναφέρει σήμερα η Ισπανική εφημερίδα El País, ο Δήμος σχεδιάζει να αντικαταστήσει όλες τις εγκαταστάσεις του Microsoft Exchange Server με Open-Xchange και τη σουίτα του Microsoft Office με το δωρεάν LibreOffice.linux

Για να επιτύχει αυτό το στόχο, η πόλη της Βαρκελώνης θα αναθέσει το project σε τοπικές εταιρείες IT, οι οποίες θα μπορούν, να προσλάβουν περισσότερους από 60 προγραμματιστές, για να εργαστούν με την εγκατάσταση διαφόρων άλλων προγραμμάτων λογισμικού ανοιχτού κώδικα, στα νέα συστήματα του Δήμου που θα τρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux, πιθανότατα το Ubuntu.

Μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία η αλλαγή των clients ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των εξυπηρετητών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα αναπτυχθεί μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες προσφορές.

Σύμφωνα με την Francesca Bria, Επίτροπο Τεχνολογίας και Ψηφιακής Καινοτομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί πριν από την άνοιξη του 2019.

Η πόλη της Βαρκελώνης αποφάσισε να επενδύσει το 70 τοις εκατό του προϋπολογισμού για λογισμικό σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, κάτι το οποίο φαίνεται ναι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση. Η Francesca Bria δήλωσε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δεν πρέπει να δαπανώνται για ακριβά προϊόντα λογισμικού, αλλά να επενδύονται σε επαναχρησιμοποιήσιμα συστήματα που είναι ανοικτά στο τοπικό οικοσύστημα.

Επίσης, ελπίζουν να επεκτείνουν τη μετάβαση των Windows σε Linux σε άλλους δήμους της Ισπανίας, καθώς και σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Δυστυχώς, η πόλη του Μονάχου, η οποία τρέχει Linux και Open Source προϊόντα στους δημόσιους υπολογιστές τους για περισσότερο από μια δεκαετία, αποφάσισε να επιστρέψει στα ακριβά προϊόντα της Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Από που προκύπτει ότι τα προϊόντα της microsoft είναι ακριβά; Τί λέω γιατί είναι κάτι που ΗΔΗ έχουν πληρώσει. Και πλέον δεν χρειάζεται να πληρώσουν. Αλλά με την κίνηση τους αυτή θα σπρώξουν το…. 70%!!!! Του προϋπολογισμού της πόλης για να πάρουν κάτι που ήδη έχουν!!!

    • Φαντάζομαι ότι η Francesca τα αναφέρει σαν ακριβά εφόσον τα συγκρίνει με open source προϊόντα. .Πάντως δεν αναφέρει το 70% του προϋπολογισμού όλης της πόλης, αλλά το αντίστοιχο ποσοστό που διέθετε η πόλη για την αγορά λογισμικού.
      Από την άλλη, αν σκεφτούμε το Ελληνικό δημόσιο, θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για μίζες…

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).