Η Βαρκελώνη πετάει τα Windows για συστήματα Linux


Ο Δήμος της Βαρκελώνης είχε ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 1.000 επιτραπέζιους υπολογιστές που τρέχουν με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux της Canonical. ‘

Όμως σύμφωνα με αυτά που αναφέρει σήμερα η Ισπανική εφημερίδα El País, ο Δήμος σχεδιάζει να αντικαταστήσει όλες τις εγκαταστάσεις του Microsoft Exchange Server με Open-Xchange και τη σουίτα του Microsoft Office με το δωρεάν LibreOffice.linux

Για να επιτύχει αυτό το στόχο, η πόλη της Βαρκελώνης θα αναθέσει το project σε τοπικές εταιρείες IT, οι οποίες θα μπορούν, να προσλάβουν περισσότερους από 60 προγραμματιστές, για να εργαστούν με την εγκατάσταση διαφόρων άλλων προγραμμάτων λογισμικού ανοιχτού κώδικα, στα νέα συστήματα του Δήμου που θα τρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux, πιθανότατα το Ubuntu.

Μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία η αλλαγή των clients ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των εξυπηρετητών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα αναπτυχθεί μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες προσφορές.

Σύμφωνα με την Francesca Bria, Επίτροπο Τεχνολογίας και Ψηφιακής Καινοτομίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί πριν από την άνοιξη του 2019.

Η πόλη της Βαρκελώνης αποφάσισε να επενδύσει το 70 τοις εκατό του προϋπολογισμού για λογισμικό σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, κάτι το οποίο φαίνεται ναι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση. Η Francesca Bria δήλωσε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων δεν πρέπει να δαπανώνται για ακριβά προϊόντα λογισμικού, αλλά να επενδύονται σε επαναχρησιμοποιήσιμα συστήματα που είναι ανοικτά στο τοπικό οικοσύστημα.

Επίσης, ελπίζουν να επεκτείνουν τη μετάβαση των Windows σε Linux σε άλλους δήμους της Ισπανίας, καθώς και σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Δυστυχώς, η πόλη του Μονάχου, η οποία τρέχει Linux και Open Source προϊόντα στους δημόσιους υπολογιστές τους για περισσότερο από μια δεκαετία, αποφάσισε να επιστρέψει στα ακριβά προϊόντα της Microsoft.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news