iOS κλειστό ή Android ανοιχτό: 1-1. Τι επιλέγεις;

iOS vs Android 1-1: Το Facebook και η Google φέρεται να παραβίασαν τις πολιτικές της Apple, διανέμοντας εφαρμογές που παρακολούθησαν τη συμπεριφορά των χρηστών εκτός του App Store της Apple.
Έτσι η εταιρεία απαγόρευσε προσωρινά στο Facebook και την Google να τρέχουν τις εφαρμογές τους, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα.iOS vs Android 1-1

Είναι γνωστό ότι το Facebook προσπαθεί να μαθαίνει όσο το δυνατόν περισσότερα από τους χρήστες του. Τα δεδομένα αυτά δεν ενδιαφέρουν μόνο το Facebook, αλλά και τα μεγάλα διαφημιστικά δίκτυα, που εντελώς τυχαία συνεργάζονται με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Έτσι για να παρακολουθεί καλύτερα το τι κάνουν οι χρήστες τους μέσα και έξω από το Facebook, η εταιρεία δημιούργησε ένα εθελοντικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε την εφαρμογή “Facebook Research App.” Η συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργούσα σαν VPN στα τηλέφωνα που είχε εγκατασταθεί. Όμως το VPN έστειλε τόνους δεδομένων στο Facebook: ιστοσελίδες που επισκέφτηκαν οι χρήστες, μηνύματα που στάλθηκαν, φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα.

Η εφαρμογή ζήτησε επίσης από τους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα πιστοποιητικό, το οποίο επέτρεπε την παρακολούθηση δεδομένων που συνήθως ήταν κρυπτογραφημένα. Οι εθελοντές μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής πληρωνόταν από το Facebook 20 δολάρια το μήνα σε κάρτες e-gift.

Η Google είχε ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα ονομαζόταν Screenwise Meter και η εταιρεία χρησιμοποιούσε το ίδιο πιστοποιητικό που χρησιμοποιούσε το Facebook, για τα δεδομένα στο iOS. Η Google παρόλα αυτά δεν φαίνεται να έχει συλλέξει κρυπτογραφημένα δεδομένα. Για να πάρει μέρος στο πρόγραμμα ένας εθελοντής έπρεπε να είναι από 18 ετών και τότε πάνω. Όπως ακριβώς και το Facebook, η Google πλήρωνε τους εθελοντές 20 δολάρια το μήνα για την παροχή των δεδομένων τους.

iOS vs Android 1-1

Η Apple μετά την δημόσια αποκάλυψη των εφαρμογών από το TechCrunch, σταμάτησε να διανέμει τις εφαρμογές της Google, και του Facebook, επικαλούμενη παραβίαση των πολιτικών της εταιρείας.

Αυτό το συμβάν αποτελεί υπενθύμιση ότι η Apple θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του κινητού λειτουργικού της συστήματος αλλά και του κώδικα που μπορεί να τρέξει σε κάθε πλατφόρμα της. Η Apple όχι μόνο επιλέγει ποιες εφαρμογές επιτρέπονται στο App Store αλλά μπορεί να αφαιρέσει και να ανακαλέσει την πρόσβαση σε όποια εφαρμογή θέλει όταν είναι απαραίτητο.

Η εταιρεία φαίνεται να τρέχει το iOS σαν ένα αυστηρά ελεγχόμενο “περιφραγμένο κήπο” σε αντίθεση με την “Άγρια Δύση” του Android της Google.
Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει ακριβώς πίσω από τις κλειστές πόρτες του iOS. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία δέχτηκε μηνύσεις γιατί εξανάγκαζε «τους καταναλωτές να αγοράζουν νεότερα και ακριβότερα iPhones όταν μια αντικατάσταση μπαταρίας θα μπορούσε να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα παλαιότερα iPhones τους.”

Από παλαιότερη μας δημοσίευση:

Apple iPhone: ζητούν αποζημίωση 999 δις δολάρια

Η νομική διαμάχη ξεκίνησε όταν η Apple παραδέχτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι επιβραδύνει τα παλαιότερα iPhones για να αντιμετωπίσει την υποβάθμιση της μπαταρίας.Apple iPhone
Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία μείωσε σκόπιμα την απόδοση του iPhone σαν λύση για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των φθαρμένων μπαταριών, χωρίς να ενημερώσει τους αγοραστές.

Και φτάνουμε στην ελεύθερη αγορά: Αν ο έλεγχος της Apple σας ενοχλεί, έχετε μια εναλλακτική λύση: το Android. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιο τρόπο σας χρησιμοποιούν οι εταιρείες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).