Οι ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς στη SMIC, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ της Κίνας

Και ο τεχνολογικός πόλεμος ς καλά κρατεί. Οι ΗΠΑ τώρα απαγορεύουν στις αμερικάνικες να προμηθεύουν με υλικά την SMIC.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επιβάλλαν περιορισμούς στις εξαγωγές προς την SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp), τη μεγαλύτερη εταιρεία τσιπ της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι οι αμερικανικές θα χρειαστούν άδεια για την εξαγωγή υλικών προς αυτήν.

Σύμφωνα με το Εμπορίου των ΗΠΑ, υπάρχει o «απαράδεκτος κίνδυνος» ότι τα προϊόντα της SMIC θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η SMIC από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει εξαρτήματα ειδικά για στρατιωτική χρήση και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Περίπου το 50% του εξοπλισμού της SMIC προέρχεται από τις ΗΠΑ και η διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού τους μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή της σε αισθητήρες CMOS, IC αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και IC διαχείρισης ισχύος.

Η νέα απαγόρευση δεν είναι τόσο αυστηρή όσο αυτή που έχει επιβληθεί στην Huawei. Ωστόσο, οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν και σε περαιτέρω μέτρα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταφανή εκφοβισμό».

Ο τελικός στόχος της στρατηγικής των ΗΠΑ είναι ασαφής, καθώς η απομάκρυνση της κινεζικής βιομηχανίας από τις αμερικανικές πηγές θα βλάψει τελικά τις αμερικανικές εταιρείες, θα βλάψει το ισοζύγιο των ΗΠΑ με την Κίνα και θα μειώσει την επιρροή των ΗΠΑ στην Κίνα, χωρίς σαφές κέρδος.

Τι τελικό σκοπό έχει ο Τραμπ ίσως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τον δούμε. Ίσως τον δούμε μόνο εκ του τελικού αποτελέσματος. Στην αγορά πάντως έχει αρχίσει και φαίνεται η πρακτική των ΗΠΑ εναντίων των Κινέζικων εταιρειών, καθώς αρκετές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως οι κάμερες Dahua, Huawei αδυνατούν να πραγματοποιήσουν άμεσες παραδώσεις, λόγω ελλείψεων πρώτων υλών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).