Οι ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς στη SMIC, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ της Κίνας


Και ο τεχνολογικός πόλεμος ΗΠΑ Κίνας καλά κρατεί. Οι ΗΠΑ τώρα απαγορεύουν στις αμερικάνικες εταιρείες να προμηθεύουν με υλικά την SMIC.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ επιβάλλαν περιορισμούς στις εξαγωγές προς την SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corp), τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ της Κίνας, πράγμα που σημαίνει ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα χρειαστούν άδεια για την εξαγωγή υλικών προς αυτήν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, υπάρχει o «απαράδεκτος κίνδυνος» ότι τα προϊόντα της SMIC θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η SMIC από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει εξαρτήματα ειδικά για στρατιωτική χρήση και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις.

Περίπου το 50% του εξοπλισμού της SMIC προέρχεται από τις ΗΠΑ και η διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού τους μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή της σε αισθητήρες CMOS, IC αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και IC διαχείρισης ισχύος.

Η νέα απαγόρευση δεν είναι τόσο αυστηρή όσο αυτή που έχει επιβληθεί στην Huawei. Ωστόσο, οι ΗΠΑ μπορεί να προχωρήσουν και σε περαιτέρω μέτρα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταφανή εκφοβισμό».

Ο τελικός στόχος της στρατηγικής των ΗΠΑ είναι ασαφής, καθώς η απομάκρυνση της κινεζικής βιομηχανίας από τις αμερικανικές πηγές θα βλάψει τελικά τις αμερικανικές εταιρείες, θα βλάψει το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ με την Κίνα και θα μειώσει την επιρροή των ΗΠΑ στην Κίνα, χωρίς σαφές κέρδος.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Τι τελικό σκοπό έχει ο Τραμπ ίσως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να τον δούμε. Ίσως τον δούμε μόνο εκ του τελικού αποτελέσματος. Στην αγορά πάντως έχει αρχίσει και φαίνεται η πρακτική των ΗΠΑ εναντίων των Κινέζικων εταιρειών, καθώς αρκετές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως οι κάμερες Dahua, Huawei αδυνατούν να πραγματοποιήσουν άμεσες παραδώσεις, λόγω ελλείψεων πρώτων υλών.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news