ΗΠΑ: το TikTok είναι δούρειος ίππος της Κίνας. What about Facebook?

Το TikTok είναι ο “δούρειος ίππος” (Trojan horse) της Κίνας, σύμφωνα με τον Rob Joyce, ο οποίος είναι επικεφαλής της μονάδας κυβερνοασφάλειας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικής.

trojan ho

Ο Joyce, μιλώντας στο συνέδριο του Silverado Policy Accelerator τη Δευτέρα, χαρακτήρισε το TikTok “ένα στρατηγικό ζήτημα”. Έρχεται να συμπληρώσει τις τακτικές, καθημερινές απειλές στον κυβερνοχώρο που αποκρούει τακτικά η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ από hackers που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις και συμμορίες εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που θέλουν να κερδίσουν χρήματα.

“Γιατί να φέρεις τον δούρειο ίππο μέσα στο φρούριο”, είπε ο Joyce. “Γιατί στις ΗΠΑ;”

Οι δηλώσεις του Joyce έρχονται καθώς η νέα Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας της χώρας περιγράφει την Κίνα σαν την “ευρύτερη, πιο ενεργή και πιο επίμονη απειλή τόσο για τα δίκτυα του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα”.

Μετά τις αποκαλύψεις του Snowden αλλά και δεκάδες σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί για την δράση των μυστικών υπηρεσιών των κοινωνικών δικτύων και των ISP που εδρεύουν ΗΠΑ, οι δηλώσεις του Rob Joyce ακούγονται πολύ υποκριτικές. Ή μήπως μας εκφράζουν μια κεκαλυμμένη αλήθεια;

Σύμφωνα λοιπόν με τα ερωτήματα που έθεσε ο Rob Joyce, γιατί δεχτήκαμε ένα Facebook στα σπίτια μας και στις κινητές μας συσκευές; Το πρόβλημα τελικά είναι στο που αποθηκεύονται τα δεδομένα, και βέβαια στο ποιος μπορεί να τα εξουσιάζει.
Το TikTok περιγράφεται από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ σαν δούρειος ίππος γιατί στα δεδομένα που συλλέγει έχει άμεση πρόσβαση η Κίνα.

δούρειος ίππος,Trojan horse,TikTok

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).