Νέο iPad 9,7 ιντσών από την Apple: Τιμή και χαρακτηριστικά


Το νέο iPad 9,7 ιντσών που παρουσίασε σήμερα η Apple υποστηρίζει τη χρήση γραφίδας (Apple Pencil), τρέχει με ένα chip A10 Fusion, διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή 8 megapixel και πολλά άλλα. Η τιμή του ξεκινά από τα 299 δολάρια για μαθητές…

Η Apple ανακοίνωσε ένα ενημερωμένο iΡad 9,7 ιντσών που όπως προαναφέραμε απευθύνεται σε σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Υποστηρίζει το Apple Pencil και άλλα εκπαιδευτικά εργαλεία.ipad

Η Apple πραγματοποίησε την εκδήλωση παρουσίασης του νέου tablet σε ένα δημόσιο λύκειο του Chicago. Ο στόχος της νέας συσκευής είναι να ανταγωνιστεί το Chrome OS της Google στην μάχη της εκπαιδευτικής αγοράς.

“Το νέο iΡad 9,7 ιντσών φέρνει ό, τι αγαπάει ο κόσμος στο δημοφιλές iΡad μας και το κάνει ακόμα καλύτερο”, δήλωσε ο Greg Joswiak, εκπρόσωπος marketing της Apple.

Η Apple έχει εκτός την προσθήκη του Apple Apple Pencil διέθεσε και A10 Fusion chip της Apple που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 64 bit.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το A10 Fusion θα 40% περισσότερη ταχύτητα στην CPU και 50% ταχύτερη απόδοση γραφικών σε σύγκριση με το προηγούμενο iPad των 9,7 ιντσών.

Άλλα χαρακτηριστικά του νέου iPad:

Οθόνη Retina 9,7 ιντσών (ανάλυση 2048×1536)
Υποστήριξη Apple Pencil
Υποστήριξη πληκτρολογίου Bluetooth
Κάμερα με οπίσθιο φωτισμό 8 megapixel
Κάμερα HD FaceTime
Scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID
10 ώρες διάρκειας ζωής μπαταρίας
Δωρεάν αποθήκευση στο iCloud 200GB για μαθητές
iOS 11 με εκπαιδευτικές εφαρμογές

Το νέο iPad θα υποστηρίζει συνδεσημότητα LTE στα 300MBps, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι σε Wi-Fi.

Η Apple φυσικά τόλμησε να συγκρίνει το νέο iPad με έναν υπολογιστή:

Εάν ο υπολογιστής ανακαλυφθεί σήμερα, με τι θα έμοιαζε; Θα ήταν αρκετά ισχυρός για οποιαδήποτε εργασία. Θα ήταν κινητός για να μπορούσατε να τον πάρετε παντού. Και τόσο διαισθητικός που θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιήσετε με όποιο τρόπο θέλατε, με άγγιγμα, με πληκτρολόγιο ή ακόμα και με μολύβι. Με άλλα λόγια, δεν θα ήταν πραγματικά ένας “υπολογιστής”. Θα ήταν το νέο iPad.”

Η Apple δήλωσε στην εκδήλωση ότι το νέο 9,7 ιντσών iΡad θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί από αυτή την εβδομάδα και αποκαλεί τη νέα συσκευή “το οικονομικό iPad μας”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Apple ανέφερε ότι το iPad θα κοστίζει 299 δολάρια για τα σχολεία και 329 δολάρια για τους καταναλωτές.

Τιμές

  • 32GB Wi-Fi  329 δολάρια
  • 128GB Wi-Fi  429 δολάρια
  • 32GB Wi-Fi και σύνδεση δεδομένων κινητής  459 δολάρια
  • 128GB Wi-Fi και σύνδεση δεδομένων κινητής 559 δολάρια

Το Apple Pencil stylus θα κοστίζει επιπλέον 99 δολάρια (sic).

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=ckEnOBpksGs

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news