Τι σημαίνει η πιστοποίηση IPX7 στο iPhone 7;

Όχι το iPhone 7 δεν είναι αδιάβροχο. Είναι ανθεκτικό στο νερό. Αδιάβροχο ή ανθεκτικό στο νερό; και τι είναι τελικά η πιστοποίηση IPX7.

Ας δούμε τα ψιλά γράμματα.

Η Apple αναφέρει για το iPhone 7:

“Το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus είναι ανθεκτικά στις βουτιές, το νερό και τη σκόνη και εξετάστηκαν κάτω από ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες με βαθμολογία IP67 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60529. Η αντοχή στις βουτιές, το νερό τη σκόνη δεν είναι μόνιμες συνθήκες και σαν αποτέλεσμα της φυσιολογικής φθοράς η αντοχή μπορεί να μειωθεί. Μην επιχειρήσετε να φορτίσετε ένα βρεγμένο iPhone, ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης για οδηγίες καθαρισμού καθώς οι ζημιές από υγρά δεν καλύπτονται από την εγγύηση “..iPhone 7

“iPhone 7 and iPhone 7 Plus are splash, water, and dust resistant and were tested under controlled laboratory conditions with a rating of IP67 under IEC standard 60529. Splash, water, and dust resistance are not permanent conditions and resistance might decrease as a result of normal wear. Do not attempt to charge a wet iPhone; refer to the user guide for cleaning and drying instructions. Liquid damage not covered under warranty.”

“Το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus είναι ανθεκτικό στις βουτιές, το νερό, και τη σκόνη …”

Δεν είναι αδιάβροχο. Δεν είναι αδιαπέραστο.

“… Δοκιμάζεται υπό ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες …”

Όχι υπό πραγματικές συνθήκες, και όχι σε κάποιο τεστ από αυτά που κάνουν στα βίντεο στο YouTube.

“…βαθμολογία IP67 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60529.”

Το IP βγαίνει από το “Ingress Protection” ή Προστασία Στεγανότητας και ορίζεται στο διεθνές πρότυπο IEC 60529. Οι αξιολογήσεις IP αποτελούνται από δύο ψηφία. Το πρώτο δείχνει το επίπεδο προστασίας έναντι των στερεών, και το δεύτερο έναντι των υγρών (μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές αξιολογήσεις από εδώ). Έτσι IP67 σημαίνει ότι το iPhone 7 είναι εντελώς ανθεκτικό στη σκόνη (το πρώτο ψηφίο), και ικανό να επιβιώσει σε μια προσωρινή βύθιση έως 1 μέτρο για 30 λεπτά σε καθαρό νερό (όχι Cola, όχι θαλασσινό νερό, και όχι χλωρίνη σε μια τουαλέτα).

Το Galaxy S7 της Samsung είχε ΙΡ 68. Αυτό, σύμφωνα με τη Samsung, σημαίνει ότι η συσκευή είναι εντελώς ανθεκτική στη σκόνη, και είναι ανθεκτική σε βύθιση στο νερό έως και 1,5 μέτρο για 30 λεπτά. Επιπλέον, το Galaxy S7 έχει περάσει τον έλεγχο MIL-STD-810G [PDF] για 20 ειδικές περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως θερμοκρασία, σκόνη και άμμο, κραδασμούς και δονήσεις, χαμηλή πίεση, και σε μεγάλο υψόμετρο.

Αξίζει λοιπόν να θυμόμαστε:

“Μην επιχειρήσετε να φορτίσετε ένα βρεγμένο iPhone, Ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης για οδηγίες καθαρισμού και στεγνώματος.”
“Ζημιές από υγρά δεν καλύπτονται από την εγγύηση.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).