Τι κερδίζει η Apple από το “φθηνό” iPhone SE;

Η γενναιοδωρία της , στη νέα της συσκευή SE φαίνεται ότι δεν εκτιμήθηκε από πολλούς. Το iPhοne SE δεν φεύγει από τα ράφια έτσι όπως ίσως περίμενε η εταιρεία, αλλά όπως όλα δείχνουν η Apple ανακάλυψε τον τρόπο να κερδίσει το μέγιστο από τη συσκευή.
iphone se
Με την επαναχρησιμοποίηση μια σειρά ανταλλακτικών που υπήρχαν από παλαιότερα μοντέλα iPhone, η Apple κατάφερε να μειώσει κατά πολύ την τιμή του iPhone SE (ειδικά αν δεν το αγοράσετε από την Ελλάδα). Αυτή είναι η διαπίστωση της IHS μετά το λύσιμο του νέου iPhοne SE της Apple.

Σύμφωνα με την IHS, ένα iPhone SE των 16GB που πουλάει η Apple για $399 κοστίζει στην εταιρεία $160. Αυτό σημαίνει ότι ανά συσκευή που πωλείται η εταιρεία κερδίζει $239.

Αν τώρα οι πελάτες να επιλέξουν την έκδοση των , η οποία πωλείται για $499, η Apple κερδίζει επιπλέον $89 δηλαδή συνολικά $ 328.

Καθόλου άσχημα για ένα iPhone που αποτελείται κυρίως από παλαιότερα ανταλλακτικά.

“Το iPhοne SE αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση των τριών γενεών iPhone – το iPhone 5s, το iPhone 6 και το iPhone 6s – δίνοντας κάτι εντελώς νέο,” δήλωσε ο Andrew Rassweiler, των υπηρεσιών συγκριτικής αξιολόγησης κόστους στην IHS.

“Παρά τη φυσική ομοιότητά του με το iPhοne 5S, το προϊόν που προκύπτει είναι κατά πολύ ανώτερο. Στην πραγματικότητα, οι μόνες σημαντικές αλλαγές που έχει το iPhone SE έναντι του iPhone 6s είναι το μικρότερο μέγεθος και η χαμηλότερη ανάλυση οθόνης.”

Αυτό που βοηθάει την Apple να κερδίζει τόσα χρήματα είναι το ότι οι τιμές των εξαρτημάτων πέφτουν συνεχώς. Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPhοne 5S, το κόστος της οθόνης των 4 ιντσών ήταν για την Apple πάνω από $40, ενώ η ίδια οθόνη στο iPhοne SE κοστίζει περίπου $20.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).