Κλοπή 800 iPhone από κινούμενο φορτηγό


Τα iPhone εξακολουθούν να παραμένουν κορυφαίοι στόχοι για τους απανταχού κλέφτες. Μια ομάδα πέντε Ρουμάνων κατάφεραν να κλέψουν αρκετές συσκευές, με ένα τρόπο που θα τον ζήλευαν στο Hollywood: πήδησαν σε ένα κινούμενο φορτηγό και άρχισαν να πετούν συσκευές σε αυτοκίνητο που ακολουθούσε…

Με αυτό τον τρόπο οι Ρουμάνοι κατάφεραν να κλέψουν iPhone αξίας 590.000 δολαρίων, όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν και πολύ. Ακολούθησε η σύλληψή τους από την τοπική Αστυνομία και θα πρέπει να παρουσιαστούν στο δικαστή αυτή την εβδομάδα.iPhone

Ένας από τους κλέφτες κατάφερε να αναρριχηθεί πάνω στο καπό ενός τροποποιημένου φορτηγού που στην οροφή του διέθετε ένα αντιολισθητικό χαλάκι. Από εκεί πήδησε στο κινούμενο φορτηγό. Μόλις κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, άρχισε να ρίχνει κουτιά iPhone στους άλλους που περίμεναν στην οροφή του van. Η όλη κλοπή πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουλίου στον αυτοκινητόδρομο Α73 στην Ολλανδία, σύμφωνα με το BBC.

Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν το Σάββατο και πολλά από τα κλεμμένα iPhone βρέθηκαν στα σπίτια τους. Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει αν έχουν πωληθεί συσκευές ή όχι.

Αν και ο αριθμός των κλεμμένων iPhone δεν έχει ανακοινωθεί, με μέση τιμή τα 749 δολάρια ανά συσκευή και με τις συνολικές ζημιές να εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 590.000 δολάρια, οι συσκευές που έκαναν φτερά φτάνουν περίπου τις 800.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news