Τέλος στις διευθύνσεις IPv4

Όλοι όσοι παρακολουθούν νέα , γνώριζαν ότι η ημέρα θα μείνουμε από διευθύνσεις IPv4 έρχεται. Όπως φαίνεται ήρθε και μάλιστα είμαστε στις τελευταίες ημέρες.IPv4 addresses

Το American Registry for Internet Numbers (ARIN), είναι μια μη κερδοσκοπική ομάδα που διαχειρίζεται τις διευθύνσεις στο Δια για τον Καναδά, τις περισσότερες χώρες της Καραϊβικής, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιήσει το Unmet Request Policy.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον αρκετά μπλοκς διευθύνσεων IPv4 που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση.

Πόσα έχουν μείνει; Από τις διευθύνσεις του ARIN, το ΙPv4 Report δείχνει μόνο 0.0085 /8 ΙPv4 μπλοκ διευθύνσεων. Στα Ελληνικά, αντί την ορολογία του διαδικτύου, το ARIN δεν έχει αρκετά μπλοκ των 500 διευθύνσεων. Με άλλα λόγια, τα μπλοκ που έχουν τους φτάνουν από δύο έως τέσσερις εβδομάδες ακόμα.

Εάν χρειάζεστε φυσικά διευθύνσεις Διαδικτύου, υπάρχουν πολλές επιλογές. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να πάρετε το μεγαλύτερο διαθέσιμο μπλοκ διευθύνσεων ΙPv4 που έχει το ARIN. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε διευθύνσεις ΙPv4 από κάποιο μεταπωλητή διευθύνσεων στο Internet, ή μπορείτε να εγγραφείτε σε λίστα αναμονής για διευθύνσεις ΙPv4.

Η έξυπνη όμως είναι να μεταβείτε στο IPv6, αφού πια οι διευθύνσεις ΙPv4 τελειώνουν. Με την ανάπτυξη των κινητών συσκευών και, πιο πρόσφατα, του Internet of Things, οι διευθύνσεις ΙPv4 εξαντλήθηκαν πιο γρήγορα από ό, τι είχε προβλεφθεί.

Έτσι, όπως αναφέρει ο John Curran CEO της ARIN:

“Είναι καιρός για τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να κινηθούν προς το IPv6 για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Διαδικτύου.
Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μετάβαση αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη για πολλούς φορείς παροχής υπηρεσιών σε όλες τις χώρες και ότι οι ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμες μέσω IPv6 έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).