Hackers που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν τα προσωπικά email του διευθυντή του FBI, Kash Patel, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του διευθυντή και άλλα έγγραφα στο διαδίκτυο. Στην ιστοσελίδα τους, η ομάδα hacker Handala Hack Team ανέφερε ότι ο Patel “θα βρει τώρα το όνομά του στη λίστα των θυμάτων που έχουν χακαριστεί με επιτυχία”.
Οι hackers δημοσίευσαν μια σειρά από προσωπικές φωτογραφίες του Patel να μυρίζει και να καπνίζει πούρα, να οδηγεί ένα αντίκα κάμπριο και να κάνει μια γκριμάτσα ενώ φωτογραφίζεται στον καθρέφτη με ένα μεγάλο μπουκάλι ρούμι.
Το FBI επιβεβαίωσε ότι τα email του Patel παραβιάστηκαν.
Σε μια ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του FBI, Ben Williamson, δήλωσε:
“έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον μετριασμό των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με αυτή τη δραστηριότητα” και ότι τα δεδομένα ήταν “παλιά και δεν περιλαμβάνουν κυβερνητικές πληροφορίες”.
Η Handala, η οποία παρουσιάζεται σαν μια ομάδα φιλοπαλαιστινίων hacker, θεωρείται από τους δυτικούς ερευνητές σαν μία από τις πολλές ομάδες που χρησιμοποιούνται από τις μονάδες κυβερνο-κατασκοπείας της ιρανικής κυβέρνησης.
Παράλληλα με τις φωτογραφίες του Patel, οι hackers δημοσίευσαν ένα δείγμα περισσότερων από 300 email, τα οποία φαίνεται να είναι μηνύματα προσωπικής και επαγγελματικής αλληλογραφίας που χρονολογείται μεταξύ 2010 και 2019.
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.
