Είναι ο Nick Szabo ο δημιουργός του Bitcoin, Satoshi Nakamoto;

Το μυστήριο του δημιουργού του Bitcoin συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων ειδικά αυτών που ασχολούνται με το ψηφιακό κρυπτό-νόμισμα. Οι αναλύσεις και οι δημοσιεύσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά ο δημιουργός του Bitcoin παραμένει ένα μυστήριο.

Βέβαια σκεφτείτε λίγο την θέση του. Ποιος θα ήθελε να παραδεχτεί δημόσια, ότι είναι ο δημιουργός του Βitcoin; Αυτό θα έβαζε σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του, καθώς πολλοί θα ήταν αυτοί που θα ζήλευαν και θα ήθελαν να αποκτήσουν με κάθε τρόπο την αμύθητη περιουσία του.

bitcoin
Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, ο τελευταίος “ύποπτος” είναι ο Nick Szabo, ένας blogger και πρώην καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου George Washington.

Η νέα υπόθεση έρχεται από το Κέντρο Εγκληματολογικής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Aston στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες και έλαβε υπόψη τις γλωσσικές ομοιότητες μεταξύ του πρώτου paper για το Βitcoin που υπογράφεται από τον διάσημο Satoshi Nakamoto, και τα γραπτά έντεκα ατόμων που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι πίσω από το ψηφιακό νόμισμα.

  Οι ΗΠΑ ανάκτησαν μεγάλο μέρος των λύτρων ransomware της Colonial Pipeline

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους Dorian S. Nakamoto, Vili Lehdonvirta, Michael Clear, Shinichi Mochizuki, Gavin Andresen, Nick Szabo, Jed McCaleb, Dustin D. Trammel, Hal Finney, Wei Dai και το τρίο Neal King – Vladimir Oksman – Charles Bry.

Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των γλωσσικών ομοιοτήτων ανάμεσα στο γράψιμο του Szabo και του πρώτου paper για το Bitcoin είναι “μυστηριώδες” και κανένα από τα άτομα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν φαίνεται να ταιριάζει.

“Είμαστε αρκετά πεπεισμένοι ότι ο Nick Szabo είναι ο κύριος συντάκτης του εγγράφου, αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να συνέβαλαν και άλλοι,” αποκαλύπτει ο Jack Grieve, ο επικεφαλής της έρευνας.

Ο Szabo φυσικά αρνήθηκε ότι είναι ο Nakamoto.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

16  +    =  17

Previous Story

Νέα ευπάθεια στο WhatsApp. Απενεργοποιήστε το Location Share

Next Story

H Microsoft λανσάρισε το Office 365 Personal με κόστος 7 ευρώ το μήνα