Επιθέσεις του ISIS σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ

Τρομοκράτες του , προσπάθησαν αλλά απέτυχαν παταγωδώς, να παραβιάσουν τα δίκτυα εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, για τον τερματισμό των υπηρεσιών τους στις αμερικανικές πόλεις και επιχειρήσεις, αναφέρει το WTVR.isis

Η είδηση ​​έρχεται από τον Riggi, προϊστάμενο του τμήματος κυβερνοασφάλειας του FBI. Ο κ. Riggi ανακοίνωσε την είδηση για πρώτη φορά στο GridSecCon, ένα συνέδριο για τις αμερικανικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στη Φιλαδέλφεια από 13 έως 16 Οκτωβρίου.

Ο λόγος για τον οποίο οι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση ήταν το χαμηλό επίπεδο δεξιοτήτων που κατείχαν, αλλά σύμφωνα με το FBI, αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί εύκολα με την αγορά των απαραίτητων εργαλείων από τη μαύρη αγορά.

Αυτό βέβαια δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για το Ισλαμικό κράτος, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν έχει αρκετά εισοδήματα από τα πετρέλαια που αντλούν από τα κατεχόμενα εδάφη.

Παρά τις απόπειρες παραβίασης του ISIS, το FBI δεν φαίνεται ανησυχεί ιδιαίτερα, κυρίως γιατί αν οι hackers κατάφερναν να διεισδύσουν στο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ και να κάνουν ζημιά, δεν θα ήταν σε θέση να επηρεάσουν περισσότερα από ένα οικοδομικό τετράγωνο ή μια ολόκληρη την πόλη με τη μία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ αποτελείται από εκατοντάδες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, που η καθεμία έχει το δικό της δίκτυο και την δική της εσωτερική δομή, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την μεταφορά τη λειτουργία ενός κακόβουλου λογισμικού από τη μία στην άλλη.

  Βάσιμες ενδείξεις από ένα διαμάντι για τεράστιες ποσότητες νερού βαθιά στο υπέδαφος του πλανήτη

Προς το παρόν, το FBI και άλλες υπηρεσίες που συνεχίζουν να παρακολουθούν τον κυβερνο-χώρο των ΗΠΑ, φέρεται να ανησυχούν περισσότερο για τις ομάδες που χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +    =  6