Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ISS είναι γεμάτος δισκέτες

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station – ISS) προφανώς έχει ανάγκη από συμμάζεμα και καθαριότητα, καθώς βρέθηκε ποσότητα δισκετών, τεχνολογίας της δεκαετίας του 1990.

ISS

Ο αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Alexander Gerst, ο οποίος σήμερα διαμένει στον ISS, ανακάλυψε ένα θησαυρό από δισκέτες που ήταν στοιβαγμένες σε ένα από τα ντουλάπια του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού.

Το ISS έχοντας ήδη 20 χρόνια ζωής καθώς είχε τα γενέθλιά του στις 20 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι ακόμα κρατά την παλιά ξεπερασμένη τεχνολογία στα ντουλάπια του. Ο αστροναύτης Gerst έστειλε στο Tweeter μια εικόνα από την αρχαία τεχνολογική του ανεύρεση, προσθέτοντας τα εξής: “βρήκα ένα ντουλάπι στο @Space_Station που πιθανότατα δεν είχε ανοιχτεί για καιρό”.

Παρατηρώντας καλύτερα την φωτογραφία του Gerst βλέπουμε ότι μία από τις δισκέτες περιέχει το Norton’s Utilities για Windows 95/98 !!!! Επίσης κάποιες άλλες από τις δισκέτες πιθανότατα αναφέρονται στους πρώην αστροναύτες William Shepherd και Sergei Krikalev, οι οποίοι ήταν μέλη του πληρώματος το 2000, κατά τη διάρκεια της πρώτης επανδρωμένης αποστολής ISS Expedition 1.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  1  =