Το ιστιοπλοϊκό drone της NOAA κατέγραψε πλάνα μέσα από τον τυφώνα Σαμ


Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) της Αμερικής μοίρασε βίντεο μέσα από τον τυφώνα Σαμ, τραβηγμένο από ιστιοπλοϊκό drone.

noaa saildrone sd 1048

Ο οργανισμός τοποθέτησε το “Saildrone Explorer SD 1045” στην πορεία του τυφώνα Σαμ που ήταν κατηγορίας τέσσερα. Το drone ιστιοφόρο ξεπέρασε κύματα ύψους 15 μέτρων και αέρα που έφτανε σε ταχύτητα τα 190 χιλιόμετρα και κατάφερε να συλλέξει δεδομένα και χρήσιμες πληροφορίες από τον τυφώνα που σάρωνε τον Ατλαντικό ωκεανό.

Η συσκευή διαθέτει μια ειδική «πτέρυγα τυφώνα» για να την βοηθήσει να επιβιώσει από τις έντονες συνθήκες ανέμου. Το SD 1045 είναι ένα από τα πέντε ιστιοφόρα που βρέθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό όταν ξεσπούσε ο Σαμ. Καταγράφουν συνεχώς δεδομένα για να βοηθήσουν τους ερευνητές να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση των τυφώνων. Οι πληροφορίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη βελτίωση της πρόβλεψης καταιγίδων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μειώσει τις απώλειες ζωών.

Σύμφωνα με τον Greg Foltz, επιστήμονα στο ΝΟΑΑ, “Η υπηρεσία χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν από saildrones, αναμένει να βελτιώσει τα μοντέλα πρόβλεψης που προβλέπουν ταχεία εντατικοποίηση τυφώνων. Η ταχεία ένταση, και όταν οι άνεμοι τυφώνων ενισχύονται μέσα σε λίγες ώρες, αποτελεί σοβαρή απειλή για τις παράκτιες κοινότητες. Νέα δεδομένα από saildrones και άλλα μη ελεγχόμενα συστήματα που χρησιμοποιεί η NOAA θα μας βοηθήσουν να προβλέψουμε καλύτερα τις δυνάμεις που οδηγούν τους τυφώνες και θα μπορέσουμε να προειδοποιήσουμε τις κοινότητες νωρίτερα”.

Δείτε δύο βίντεο και αν δεν υποφέρετε από ναυτίες δείτε τα σε πλήρη οθόνη:

Βίντεο 1

Βίντεο 2
https://www.youtube.com/watch?v=jZvV3-vl5IQ

Περισσότερα βίντεο εδώ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news