Ο Jack Dorsey ετοιμάζει το Web5

Οι αντιρρήσεις του Jack Dorsey για το Web3 δεν ήταν ποτέ μυστικές. Κατά την άποψή του, το Web 3 – το όνειρο ενός ενισχυμένου blockchain για ένα ανθεκτικό στη λογοκρισία Διαδίκτυο του μέλλοντος, που εστιάζει στην ιδιωτικότητα – είναι εξίσου προβληματικό με το Web2 που προηγήθηκε.

web5

Έτσι ετοιμάζει μια εναλλακτική λύση:

Στο Consensus Festival που πραγματοποίησε τη CoinDesk στο Austin, η TBD – η θυγατρική της Dorsey’s Block (SQ) που εστιάζει στο bitcoin – ανακοίνωσε το νέο της όραμα για ένα αποκεντρωμένο επίπεδο Διαδικτύου την Παρασκευή.

Το όνομά του;

Web5. Η TBD εξήγησε την πρότασή του για το Web5 σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk:

“Η ταυτότητα και τα προσωπικά δεδομένα έχουν γίνει ιδιοκτησία τρίτων. Το Web5 φέρνει αποκεντρωμένη ταυτότητα και αποθήκευση δεδομένων στις εφαρμογές κάθε ατόμου. Επιτρέπει στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στη δημιουργία απολαυστικών εμπειριών για τον χρήστη, επιστρέφοντας ταυτόχρονα την ιδιοκτησία των δεδομένων και της ταυτότητας στα ίδια τα άτομα”.

Το νέο project της TBD ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Είναι ακόμα υπό ανάπτυξη ανοιχτού κώδικα και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία για την κυκλοφορία του.

Το Web5 βασίζεται στην ιδέα ότι οι προγραμματιστές του “αποκεντρωμένου Διαδικτύου Web3” κάνουν τα πράγματα με λάθος τρόπο.

coindesk

Εμφανιζόμενος σε ένα πάνελ του Consensus Festival ντυμένος με μια μαύρη και κίτρινη αθλητική φόρμα με τον αριθμό 5, ο επικεφαλής της TBD, Mike Brock, εξήγησε ότι το Web5 – εκτός από το ότι θα είναι “δύο φορές καλύτερο από το Web3” – θα κέρδιζε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα που θα εγκαταλείψουν τις προσεγγίσεις που έχουν σαν επίκεντρο το blockchain για μια εμπειρία ιστού χωρίς λογοκρισία, εστιασμένη στην ιδιωτική ταυτότητα.

“Νομίζω ότι αυτό που προωθούμε με το Web5 – και ομολογώ ότι είναι μια μεγάλη πρόκληση για το τι σημαίνει αποκέντρωση του Διαδικτύου – στην πραγματικότητα πάμε πίσω στα βασικά. Έχουμε ήδη τεχνολογίες και εννοώ ότι το bittorrent υπάρχει, το Tor υπάρχει, [κλπ]” ανέφερε ο Mike Brock.

Διαβάστε όλη την παρουσίαση από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
Jack Dorsey,Web5,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).