Ρολόι 10.000 χρόνων: κοστίζει 42 εκατομμύρια και ανήκει στον Jeff Bezos

Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos ανακοίνωσε στο Twitter ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός ρολογιού 10.000 χρόνων σε μια από τις ιδιοκτησίες του στο Τέξας.

Ο μηχανισμός του ρολογιού σχεδιάστηκε το 1986 από τον Αμερικανό επιστήμονα υπολογιστών Daniel Hills, και θα χτυπάει μία φορά το χρόνο. Ο δείκτης των αιώνων θα κινείται μία φορά κάθε 100 χρόνια και ο κούκος θα εμφανίζεται κάθε χιλιετία.

Το έργο τέθηκε σε εφαρμογή από το Long Now Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που στοχεύει να προωθήσει το thinking σε μια πιο μακροχρόνια βάση από τους μήνες και τα χρόνια της εποχή μας στη γη, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία και τον πλανήτη, σύμφωνα με το TNW.

Μετά την ολοκλήρωση μερικών εικονικών πρωτοτύπων, το Ίδρυμα άρχισε να κατασκευάζει μια μηχανική έκδοση 52 μέτρων σε ιδιοκτησία του Bezos στην οροσειρά Sierra Diablo του Δυτικού Τέξας.

Jeff Bezos

Η κατασκευή ξεκίνησε σήμερα με ανασκαφές στα βουνά που θα στεγάσουν τα εξαρτήματα τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στην Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί το project, αλλά μάλλον θα τελειώσει αρκετά γρήγορα.

  EMIEW3 ο ρομποτικός πωλητής της Hitachi για όλο τον κόσμο

Το Long Now Foundation αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

Ideally, it would do for thinking about time what the photographs of Earth from space have done for thinking about the environment. Such icons reframe the way people think.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο ρολόι εγκαθίσταται σε ακίνητο που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, κ. Jeff Bezos.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

88  +    =  89

Previous Story

AI ιστορίες καταστροφής από τους ίδιους τους επιστήμονες

Next Story

Intel: νέες ενημερώσεις για Xeon, Skylake-X, Kaby, & Coffee Lake CPUs