Ρολόι 10.000 χρόνων: κοστίζει 42 εκατομμύρια και ανήκει στον Jeff Bezos

Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos ανακοίνωσε στο Twitter ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός ρολογιού 10.000 χρόνων σε μια από τις ιδιοκτησίες του στο Τέξας.

Ο μηχανισμός του ρολογιού σχεδιάστηκε το 1986 από τον Αμερικανό επιστήμονα υπολογιστών Daniel Hills, και θα χτυπάει μία φορά το χρόνο. Ο δείκτης των αιώνων θα κινείται μία φορά κάθε 100 χρόνια και ο κούκος θα εμφανίζεται κάθε χιλιετία.

Το έργο τέθηκε σε εφαρμογή από το Long Now Foundation, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που στοχεύει να προωθήσει το thinking σε μια πιο μακροχρόνια βάση από τους μήνες και τα χρόνια της εποχή μας στη γη, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες μας απέναντι στην κοινωνία και τον πλανήτη, σύμφωνα με το TNW.

Μετά την ολοκλήρωση μερικών εικονικών πρωτοτύπων, το Ίδρυμα άρχισε να κατασκευάζει μια μηχανική έκδοση 52 μέτρων σε ιδιοκτησία του Bezos στην οροσειρά Sierra Diablo του Δυτικού Τέξας.

Jeff Bezos

Η κατασκευή ξεκίνησε σήμερα με ανασκαφές στα βουνά που θα στεγάσουν τα εξαρτήματα τα οποία κατασκευάζονται και συναρμολογούνται στην Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί το project, αλλά μάλλον θα τελειώσει αρκετά γρήγορα.

Το Long Now Foundation αναφέρει στην ιστοσελίδα του:

Ideally, it would do for thinking about time what the photographs of Earth from space have done for thinking about the environment. Such icons reframe the way people think.

Φυσικά δεν είναι τυχαίο που το συγκεκριμένο ρολόι εγκαθίσταται σε ακίνητο που ανήκει στον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, κ. Jeff Bezos.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).