Μετά την πτώση της Apple του Jobs τι;

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2016 το οποίο έληξε ακριβώς πριν από ένα μήνα, στις 26 Μαρτίου. Όπως φαίνεται η εταιρεία βιώνει μια κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις της.apple iphone 6s

Η εταιρεία του Cupertino με ένα δελτίο τύπου γνωστοποίησε ότι τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου φτάνουν τα 50.600.000.000 δολάρια, με καθαρά κέρδη 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,90 δολάρια ανά μετοχή. Οι αριθμοί φαίνεται να είναι πολύ χαμηλότεροι από εκείνους που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Για παράδειγμα, η εταιρεία ανακοίνωσε πέρυσι έσοδα 58 δις δολαρίων με καθαρά κέρδη 13,6 δις, ή 2.33 δολάρια ανά μετοχή.

Οι παραπάνω αριθμοί φυσικά δεν είναι τυχαίοι. Φαίνεται ότι οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν κατά πολύ τους τελευταίους μήνες, πιθανότατα και λόγω της άκυρης συσκευής iPhone SE, η οποία δεν έχει ενθουσίασε τους αγοραστές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρόλα αυτά ο Tim Cook, CEO της εταιρείας του Cupertino φαίνεται αισιόδοξος:

 

Η ομάδα μας αντιδράει εξαιρετικά καλά στις ισχυρές μακροοικονομικές αντιξοότητες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων από υπηρεσίες, χάρη στην απίστευτη δύναμη του οικοσυστήματος της Apple και για την αυξανόμενη βάση μας σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ενεργά προϊόντα.

 

Τι λένε όμως οι αριθμοί;

Η εταιρεία κατάφερε να διαθέσει 51.200.000 iPhones στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, το οποίο μεταφράζεται σε πτώση ενός 16% από τα 61 εκατομμύρια iPhones που διέθεσε πριν από ένα χρόνο. Το 67 τοις εκατό των εσόδων του τριμήνου προέρχεται από τις διεθνείς πωλήσεις.

Στο ίδιο δελτίο τύπου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του iPad συνέχισαν να πέφτουν το δεύτερο τρίμηνο του 2016, καθώς κατάφεραν να διαθέσουν μόνο 10,3 εκατομμύρια iPads, πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 19% σε σύγκριση στα 12,6 εκατομμύρια iPads που διέθεσαν πριν από ένα χρόνο.apple-sales

Γιατί;

Η Apple του Jobs φαίνεται να είναι ιστορία. Η νέα Apple σαν εταιρεία του Tim Cook, συνέχιζε να απολαμβάνει τις δόξες και την αναγνωρισιμότητα του brand name που δημιούργησε ο Jobs.

Ένα brand name συνυφασμένο με την καινοτομία, τα έξυπνα προϊόντα και το design που προπορευόταν της εποχής του.

Στην εποχή του Tim Cook, η καινοτομία ονομάζεται Apple Watch, iPhone SE, ή ροζ χρυσό χρώμα;

Η Apple θα πρέπει να σταματήσει να είναι το παιδί του Jobs και να γίνει η μαμά νέων καινοτόμων προϊόντων που θα την κάνουν να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη. (Μήπως η ιστορία θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα;)

Αλλιώς; Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).