Βγήκε το Joomla 3.5 με υποστήριξη PHP 7 και με διπλάσια ταχύτητα

Το Joomla έφτασε στην έκδοση 3.5.0, προσθέτοντας πολλά χαρακτηριστικά, με πλήρη υποστήριξη PHP 7 και με διπλάσια ταχύτητα.

joomla

Πρώτα απ ‘όλα, το Joomla 3.5 είναι η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει πλήρως την PHP 7, την τελευταία σημαντική έκδοση της PHP.

Η υποστήριξη της PHP 7 έχει κάνει θαύματα στο Jοοmla, αφού οι προγραμματιστές του αναφέρουν ότι η νέα έκδοση 3.5 είναι δύο φορές πιο γρήγορη όταν τρέχει σε PHP 7, και επίσης καταναλώνει τη μισή μνήμη σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό που προστέθηκε στην έκδοση 3.5 είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους webmasters, ειδικά εκείνων που έχουν εμμονή με ενημερώσεις ασφαλείας. Το Jοοmla περιλαμβάνει πλέον ένα σύστημα ειδοποίησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ελέγχει αυτόματα τους διακομιστές για μια νέα έκδοση, και στη συνέχεια στέλνει ένα email στο διαχειριστή.

Άλλα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η νέα ενσωματωμένη στατιστική λειτουργία που συλλέγει στοιχεία και ανώνυμα τα στέλνει σε διακομιστές του Jοοmla. Η ομάδα του Jοοmla αναφέρει ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα στοιχεία για να συγκεντρώσουν πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το πώς οι χρήστες αναπτύσσουν τα CMS, για το είδος των servers, για το είδος της βάσης δεδομένων, και όλα τα πράγματα που θα βοηθήσουνε τους προγραμματιστές του Jοοmla να προσαρμοστούν και να βελτιστοποιήσουν τα CMS τους. Όλα τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα είναι διαθέσιμα στο κοινό, και ο καθένας θα μπορεί να τα ελέγξει.

Επιπλέον, το Joomla 3.5 υποστηρίζει drag-and-drop ενσωμάτωση εικόνας, μετράει τα άρθρα, και έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να κατεβάσει χρήσιμες πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων του συστήματος και του περιβάλλοντος στο δικό του site.

Η νέα έκδοση Joomla 3.5 είναι φυσικά δωρεάν, ανοικτού κώδικα, και διαθέσιμη μέσω της σελίδας GitHub.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).