Julian Assange χάρη αν δηλώσει ότι η Ρωσία δεν hackαρε τους DNC servers

Ο Λευκός Οίκος θα δώσει χάρη στον μόνο εάν δηλώσει δημοσίως ότι η Ρωσία δεν παραβίασε τους servers της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, σύμφωνα με ένα δικηγόρο του .

Julian Assange

Η βόμβα έσκασε την Τετάρτη στο δικαστήριο του Westminster, σε μια προσπάθεια του Julian Assange να εμποδίσει την έκδοσή του από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία και hacking σε υπολογιστές. Ο Assange εμφανίστηκε στο κεντρικό δικαστήριο του Λονδίνου μέσω βίντεο από τη φυλακή.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές από τους δικηγόρους της Assange, η νομική του ομάδα ήταν έτοιμη να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρία ότι η πρώην Ρεπουμπλικανή σύμβουλος Dana Rohrabacher (R-CA) επισκέφθηκε τον Assange το 2017 στην πρεσβεία του Ισημερινού στην βρετανική πρωτεύουσα. Στόχος της επίσκεψης ήταν να προτείνει στον Assange να αρνηθεί το ότι η Ρωσία εμπλέκεται στην απόκτηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους διακομιστές της DNC (από το Democratic National Committee) και ότι η διοίκηση του Trump θα του δώσει “χάρη ή θα βρει κάποια άλλη διέξοδο” στις ποινικές διώξεις που υπάρχουν για το άτομό του στην Αμερική.

Φυσικά το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, δια μέσω της Γραμματέας Τύπου Stephanie Grisham αρνήθηκε ότι προσφέρθηκε κάτι στον Assange:

Ο πρόεδρος μόλις γνωρίζει τη Dana Rohrabacher εκτός από τον πρώην της σύζυγο. Ποτέ δεν του μίλησε για αυτό το θέμα ή σχεδόν για κανένα θέμα. Είναι μια ολοκληρωμένη κατασκευή και ψέματα. Αυτή είναι πιθανώς μια άλλη ατελείωτη φάρσα από την DNC.

  Advanced Port Scanner 2.5.3869

Οι κατηγορίες εμπλέκουν τον Julian Assange και το WikiLeaks, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να συνδέσουν την δημοσίευση των κλεμμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων της DNC με την Ρώσικη κυβέρνηση ή αντιπροσώπων της, κάτι που ισχυρίζονται οι Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες. Τόσο ο ίδιος ο Assange όσο και οι υποστηρικτές του WikiLeaks επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους που ισχυριζόταν κάτι τέτοιο.

Η υποψία για το ότι hackers του Κρεμλίνου, πραγματοποίησαν το hack του DNC του 2016, και έστειλαν τα δεδομένα στον Assange, ο οποίος τα δημοσίευσε, υπάρχουν εδώ και καιρό. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρεται να δημοσιεύτηκαν για να μετατρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στη Δημοκρατική υποψήφια Hillary Clinton και να επιτρέψουν στον Trump να διεκδικήσει μια πιο σίγουρη νίκη στις προεδρικές εκλογές.

Οι επόμενοι έλεγχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία πράγματι παραβίασε τους servers της DNC για να βοηθήσει τον Trump, αλλά οι ανακριτές δεν ανέφεραν ποτέ ότι τα στελέχη της εκστρατείας γνώριζαν για αυτή την βοήθεια από την Ρωσία.

Εάν όμως είναι αληθινοί οι ισχυρισμοί της ομάδας υπεράσπισης του Assange, θα υπονομεύσουν σοβαρά την θέση του προέδρου Trump αφού θα αποδείξουν ότι τα στελέχη της κυβέρνησής του εξακολουθούν να προσπαθούν να προστατεύουν την Ρωσίας και να καλύπτουν τις ενέργειες του Putin ακόμα και μετά τις εκλογές.

Αν εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Assange θα πρέπει να δικαστεί για 18 κατηγορίες που θα του “χάριζαν” τουλάχιστον μια ισόβια.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).