Κακόβουλο email με ψεύτικο αποστολέα την Ελληνική Αστυνομία

Η φαντασία των απατεώνων που στέλνουν κακόβουλα email δεν έχει τέλος.  Έχουν αρχίσει να στέλνουν μηνύματα που καλούν τα θύματα να παρουσιαστούν στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών.

Μία νέα δραστηριότητα εμφανίστηκε στο πεδίο των απατηλών email όπου οι απατεώνες προσποιούνται την Ελληνική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και καλούν τα θύματά τους να παρουσιαστούν στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας για υπόθεσή τους, αλλιώς κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Φυσικά για να δουν τα θύματα λεπτομέρειες και που ακριβώς πρέπει να παρουσιαστούν θα πρέπει να ανοίξουν το συνημμένο στο email αρχείο,  και εκεί είναι η φάκα. Το συνημμένο αρχείο περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 8 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

Εντοπίστηκε νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας , μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s ), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Hacked το Πανεπιστήμιο του Harvard

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4  +  1  =  

Previous Story

HawkScan: Εργαλείο ασφαλείας για την συλλογή πληροφοριών σε έναν ιστότοπο

Next Story

Neptune 6.5 το εύκολο και ενημερωμένο Debian