Καμπανάκι στην Apple για την επιτήρηση της εφαρμογής iMessages

Περισσότερες από 90 ομάδες σε όλο τον κόσμο, που ασχολούνται με την πολιτική και τα δικαιώματα των χρηστών στο διαδίκτυο, δημοσίευσαν σήμερα μια ανοιχτή επιστολή, καλώντας την Apple να εγκαταλείψει τα σχέδια της για σάρωση των κινητών τηλεφώνων των ανηλίκων παιδιών για γυμνό περιεχόμενο και των κινητών τηλεφώνων των ενηλίκων για εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

imessage

Η μεγαλύτερη καμπάνια μέχρι σήμερα, οργανώθηκε από το μη κερδοσκοπικό Κέντρο Δημοκρατίας & Τεχνολογίας (CDT) με έδρα τις ΗΠΑ, το οποίο εγείρει ζήτημα κρυπτογράφησης της εταιρείας.

Υπάρχουν επίσης διαμαρτυρίες από πολλές ομάδες στη Βραζιλία, όπου τα δικαστήρια έχουν αποκλείσει επανειλημμένα το WhatsApp του Facebook, για την αποτυχία αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων σε ποινικές έρευνες και η γερουσία έχει ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που απαιτεί ιχνηλάτηση των μηνυμάτων. Παρόμοιος νόμος ψηφίστηκε και στην Ινδία φέτος.

Άλλοι υπογράφοντες την διαμαρτυρία ήταν από το Μεξικό, τη Γερμανία, την Αργεντινή, τη Γκάνα και την Τανζανία.

Η Apple είχε κάνει την σχετική ανακοίνωση των προθέσεών της πριν δύο εβδομάδες, και από τότε η κατακραυγή όσο πάει και μεγαλώνει. Σε αντιπαράθεση, η Apple προσέφερε μια σειρά εξηγήσεων και εγγράφων για να υποστηρίξει ότι οι κίνδυνοι είναι αρκετά χαμηλοί.

Εκπρόσωπος της Apple είπε ότι η εταιρεία του αντιμετώπισε τις ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, με ένα έγγραφο που εξέδωσε την Παρασκευή και περιγράφει γιατί η σύνθετη αρχιτεκτονική του λογισμικού σάρωσης θα πρέπει να αντισταθεί στις προσπάθειες ανατροπής του.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι στον αντίποδα, θα αρνηθεί τα αιτήματα για επέκταση του συστήματος ανίχνευσης εικόνων πέρα ​​από τις εικόνες των παιδιών που έχουν επισημανθεί από τις αρχές, αν και δεν έχει πει ότι θα υπακούσει σε δικαστική απόφαση.

Παρόλο που οι περισσότερες από τις αντιρρήσεις της μέχρι στιγμής αφορούσαν τη σάρωση συσκευών, η επιστολή που δέχτηκε εναντιώνεται επίσης μια ακόμα αλλαγή στο iMessage και συγκεκριμένα τους οικογενειακούς λογαριασμούς. Η νέα αλλαγή θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να θολώσει το γυμνό περιεχόμενο στα μηνύματα των παιδιών, επιτρέποντάς τους να το δουν μόνο εάν ειδοποιηθούν αλλά και δεχτούν, οι γονείς τους.

Οι υπογράφοντες τις διαμαρτυρίες δήλωσαν ότι το βήμα αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τα παιδιά εκείνα που αναζητούν εκπαιδευτικό υλικό. Σε γενικές γραμμές, είπαν ότι η αλλαγή θα σπάσει την κρυπτογράφηση end-to-end για το iMessage, το οποίο η Apple υπερασπίζεται αποφασιστικά σε άλλα πλαίσια.

Άλλες ομάδες που υπέγραψαν την αποτροπή αυτής της ενέργειας είναι οι American Civil Liberties Union, Electronic Frontier Foundation, Access Now, Privacy International και το Tor Project.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
iMessage,Apple,porn,child

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).