Κανιβαλισμός μεταξύ καβουριών στην Αλάσκα λόγω της κλιματικής αλλαγής

Η αιτία αποδεκατισμού των καβουριών στην Αλάσκα φαίνεται ότι είναι ο κανιβαλισμός που προκαλείται από την κλιματική

cancer crab

Την περασμένη εβδομάδα, το Συμβούλιο Αλιείας της Αλάσκας και το Συμβούλιο Διαχείρισης Αλιείας του Βόρειου Ειρηνικού ακύρωσε τη χειμερινή περίοδο αλιείας καβουριών λόγω της ς του αριθμού τους.

Όλοι υπέθεσαν ότι υπεύθυνοι για αυτή την μείωση είναι η υπεραλίευση και η κλιματική αλλαγή. Φαίνεται όμως ότι η βασικότερη αιτία είναι ο κανιβαλισμός λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Αναφέρει σχετικά ο Γουές Τζόουνς, Διευθυντής Αλιείας, Έρευνας και Ανάπτυξης της Norton Sound Economic Development Corporation:

Για να κατανοήσουμε τι πραγματικά συνέβη στα παγωμένα βάθη της Βερίγγειας Θάλασσας της Αλάσκας φέτος, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 2017, όταν οι ψαράδες άρχισαν να αναφέρουν μια άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή νεαρών καβουριών. Η πληθυσμιακή έκρηξη συνεχίστηκε το 2018 και το 2019, δημιουργώντας το μεγαλύτερο πληθυσμό που έχει καταγραφεί.

Εκείνη την εποχή τα νεαρά καβούρια ήταν πολύ μικρά για νόμιμη συγκομιδή. Τα νεαρά καβούρια χρειάζονται τέσσερα έως πέντε χρόνια για να ωριμάσουν, αλλά ήταν αρκετά για να ξεκινήσει η αλίευσή τους το 2022.

Εν τω μεταξύ, οι θερμοκρασίες της Βερίγγειας Θάλασσας, που συνήθως κυμαίνονται γύρω από το μηδέν, ήταν σε άνοδο, αυξάνοντας αρκετούς βαθμούς μεταξύ 2017-2019. Σε αντίθεση με τα θηλαστικά, που καταναλώνουν λιγότερη όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τα ψάρια και τα καρκινοειδή του κρύου νερού επιταχύνουν το μεταβολισμό τους.

Όσο πιο γρήγορα μεγαλώνουν τα καβούρια και ξοδεύουν ενέργεια, τόσο πιο γρήγορα πρέπει να την αντικαταστήσουν. Μερικά από τα καβούρια μπορεί να κατευθύνθηκαν βόρεια προς τα πιο δροσερά ρωσικά ύδατα, αλλά τα περισσότερα φαίνεται να έμειναν στη θέση τους.

Και ξαφνικά ένας τεράστιος αριθμός μικρών καβουριών άρχισαν να τρώνε το ένα το άλλο. Μετά το νερό ζεστάθηκε κι άλλο, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να φάνε περισσότερο. Ήταν διπλό χτύπημα και τα ήταν αναπόφευκτα για ένα πεινασμένο, παμφάγο είδος που έχει ξεμείνει από τη συνήθη πηγή τροφής του: Κανιβάλιζαν το ένα το άλλο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
Alaska,climate,change,κλιματική,αλλαγή

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).