Kaspersky Lab: Ποιος είναι ο καλύτερος μπαμπάς του… ψηφιακού κόσμου;

Με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα, η οποία γιορτάστηκε την Κυριακή 19 Ιουνίου, η Kaspersky Lab αναδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι μπαμπάδες φροντίζουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο, ελέγχοντας αν η φροντίδα τους επεκτείνεται από τον πραγματικό στον εικονικό κόσμο.Kaspersky Lab

Όπως αποδεικνύεται, οι σύγχρονοι πατέρες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ασχολίες των παιδιών τους στο Διαδίκτυο και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, για να βρουν τη σωστή ισορροπία μεταξύ της ς και της ενθάρρυνσης του ενδιαφέροντος τους για το Διαδίκτυο και τα σύγχρονα gadget.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε ειδικά για την Kaspersky Lab, η συντριπτική πλειοψηφία των πατέρων αισθάνονται υπεύθυνοι τόσο για την οικονομική συντήρηση των οικογενειών τους, όσο και για την ψηφιακή τους ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι είναι συνήθως ο πατέρας αυτός που εγκαθιστά λύσεις ασφάλειας σε όλες τις οικιακές ψηφιακές συσκευές. Συγκεκριμένα, το 86% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι προστατεύει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το 77% και το 63% εγκαθιστά λύσεις σε tablet.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος που οι μπαμπάδες είναι πιο διατεθειμένοι από τις μαμάδες να επιτρέψουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν gadget από πολύ μικρή ηλικία.

Για παράδειγμα, ο αριθμός των πατέρων που δίνουν smartphone ή tablet στα παιδιά τους πριν από τα πρώτα τους γενέθλια είναι τουλάχιστον διπλάσιος από τον αριθμό των μητέρων που παραδέχονται ότι κάνουν το ίδιο. Εκτός αυτού, οι μπαμπάδες τείνουν να βλέπουν το Διαδίκτυο ως κάτι πολύ σημαντικό, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα δύο τρίτα των πατέρων που έλαβαν μέρος στην έρευνα. Επίσης, σε αντίθεση με τις μητέρες, οι πατέρες πιστεύουν ότι το Διαδίκτυο έχει θετική επίδραση στα παιδιά τους – στη σωματική και ψυχική τους κατάσταση, στις επιδόσεις τους στο , στο μελλοντικό επαγγελματικό προσανατολισμό τους και στη ζωή τους γενικότερα.

Για παράδειγμα, το 45% πιστεύει ότι τα παιδιά του αισθάνονται πιο επιτυχημένα και άνετα με τους φίλους τους λόγω του Διαδικτύου, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο (29%) πιστεύει ότι το Διαδίκτυο βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο οργανωμένα όσον αφορά τον προγραμματισμό του χρόνου τους.

Ακόμη, είναι πολύ πιο πιθανό ένας πατέρας να αγοράσει gadget για τα παιδιά του, ώστε τα τελευταία να μην αντιμετωπίζονται άσχημα από τους συνομηλίκους τους. Για παράδειγμα, οι μισοί από τους μπαμπάδες παρέχουν στα παιδιά τους έναν υπολογιστή ή ένα laptop, με βάση το παραπάνω σκεπτικό.

Επίσης, οι πατέρες είναι πεπεισμένοι ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές. Έτσι, πάνω από το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στην έρευνα (36%), δήλωσε ότι αγόρασε στα παιδιά του ένα tablet γι’ αυτό το λόγο.

«Η πατρότητα είναι ένα σύνθετο και μοναδικό φαινόμενο, με σημαντικές συνέπειες για τη συμπεριφορική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Ενώ οι πατέρες επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους με ευδιάκριτα διαφορετικούς τρόπους σε σχέση με τις μητέρες, τη ίδια στιγμή, συμβάλλουν στην προετοιμασία των παιδιών τους για τους κινδύνους του πραγματικού, καθώς και του εικονικού κόσμου. Άρα, να είστε ένας αφοσιωμένος πατέρας, που θα συμμετέχει στη ζωή του παιδιού του. Να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να διασκεδάζουν και να αναλαμβάνουν ρίσκα, αλλά να τους διδάξετε και τη σημασία της ασφάλειας και της προστασίας», προτείνει η ψυχολόγος Δρ. Κυριακή Γ. Γιώτα.

Για όλα τα παραπάνω, η Kaspersky Lab έχει ετοιμάσει ένα ειδικό

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).