Γιατί κυνηγάει τα κουνούπια η Microsoft;

To Ερευνητικό Τμήμα της για άλλη μια φορά φέρνει την καινοτομία στο επόμενο επίπεδο με μια παγίδα κουνουπιών που υποτίθεται ότι είναι κατασκευασμένη ειδικά για να παρακολουθεί την εξάπλωση του ιού Ζήκα που εντοπίστηκε στη Λατινική Αμερική νωρίτερα αυτό το έτος.

image.ashx 8

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/image.ashx_8.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/image.ashx_8.jpg" decoding="async" class="aligncenter wp-image-59495 size-full" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/06/Mosquito-1.jpg" alt="Mosquito 1 Microsoft" width="850" height="478">

Συγκεκριμένα, νέο της Microsoft, που περιγράφεται από τους ειδικούς σαν τη “μεγαλύτερη καινοτομία στην τεχνολογία παγίδων εδώ και δεκαετίες,” είναι μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας της εταιρείας με την επωνυμία Project Premonition, το οποία υποτίθεται ότι θα βοηθήσει την αυτοματοποίηση εργασιών που συνήθως οι εντομολόγοι πραγματοποιούσαν με το χέρι.

Η παγίδα είχε αναπτυχθεί στο Houston για τα αρχικά στάδια ενός πιλοτικού προγράμματος και επέτρεπε στους ειδικούς να συλλέγουν μόνο συγκεκριμένα είδη κουνουπιών, και όχι ένα ολόκληρο το κοπάδι εντόμων που κυκλοφορούσε τριγύρω, μύγες, σκώρους και άλλα.

Χωρίς μια τέτοια παγίδα, οι εντομολόγοι έπρεπε να ταξινομούν με το χέρι τα έντομα, προκειμένου να είναι σε θέση να αναλύσουν μόνο αυτά που τους ενδιέφεραν και τα οποία θα μπορούσαν να μεταδώσουν τον ιό Ζήκα.

  NSO Group παραιτήθηκε ο CEO

Πώς λειτουργεί;

Η παγίδα τροφοδοτείται από δύο μικροεπεξεργαστές που παίρνουν ενέργεια από δύο μπαταρίες. Οι επεξεργαστές προσπαθούν να συλλάβουν συγκεκριμένους τύπους κουνουπιών με βάση τα στοιχεία που τους έχουν δώσει οι εντομολόγοι. Η μηχανή αναλύει μια σειρά από παράγοντες, όπως την θερμοκρασία, τον άνεμος και την υγρασία. Όλα τα που συλλέγονται αποστέλλονται στο σύννεφο για περαιτέρω επεξεργασία.

Η παγίδα χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση, βελτιώνοντας αυτόματα τις ικανότητες ανίχνευσης των κουνουπιών. Έτσι εντοπίζει μόνο τα έντομα που χρειάζονται οι ειδικοί.

Προς το παρόν, το νέο project βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα, αλλά τα πρώτα είναι ήδη αρκετά αισιόδοξα, και η Microsoft έχει στόχο να συνεχίσει τη βελτίωση της παγίδας κουνουπιών κατά τους επόμενους μήνες.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).