Κίνα αλλάζει τα Windows με Linux – Dell και HP με Lenovo

[prisna-google-website-translator]

Η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε την απόσυρση των Windows για το Linux. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές και λειτουργικά τους συστήματα με εναλλακτικές λύσεις που κατασκευάζονται-αναπτύσσονται εντός των τειχών.

china flag

Έτσι η Κίνα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια υπολογιστές μόνο στις κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί με τη μία, και θα πραγματοποιηθεί με κλιμακωτό τρόπο σε διάστημα δύο ετών.

Από την πλευρά του hardware, πολλοί OEM υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Dell και HP, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν αρνητικά.

Από την άλλη, η τοπική κατασκευάστρια εταιρεία Lenovo καθώς και άλλοι προμηθευτές λογισμικού και hardware, όπως η Kingsoft Corp και η Inspur Electronic Information Industry Co. είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας. Ομοίως, τα Windows θα αντικατασταθούν από λειτουργικά συστήματα Linux.

Αυτή η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς η Κινέζικη κυβέρνηση ενθαρρύνει τη χρήση εγχώριου hardware και λογισμικού τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Lenovo,Dell,HP,windows,linux,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  17  =  22