Κίνα αλλάζει τα Windows με Linux – Dell και HP με Lenovo

Η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε την απόσυρση των για το . Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές και λειτουργικά τους συστήματα με εναλλακτικές λύσεις που κατασκευάζονται-αναπτύσσονται εντός των τειχών.

china flag

Έτσι η Κίνα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια υπολογιστές μόνο στις κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί με τη μία, και θα πραγματοποιηθεί με κλιμακωτό τρόπο σε διάστημα δύο ετών.

Από την πλευρά του hardware, πολλοί OEM υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των και , είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν αρνητικά.

Από την άλλη, η τοπική κατασκευάστρια εταιρεία καθώς και άλλοι προμηθευτές λογισμικού και hardware, όπως η Kingsoft Corp και η Inspur Electronic Industry Co. είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας. Ομοίως, τα Windows θα αντικατασταθούν από λειτουργικά συστήματα Linux.

Αυτή η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς η Κινέζικη κυβέρνηση ενθαρρύνει τη χρήση εγχώριου hardware και λογισμικού τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

Lenovo,Dell,HP,windows,linux,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).