Κίνα αλλάζει τα Windows με Linux – Dell και HP με Lenovo

Η κυβέρνηση της Κίνας διέταξε την απόσυρση των Windows για το Linux. Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να αντικαταστήσουν τους υπολογιστές και λειτουργικά τους συστήματα με εναλλακτικές λύσεις που κατασκευάζονται-αναπτύσσονται εντός των τειχών.

china flag

Έτσι η Κίνα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει σχεδόν 50 εκατομμύρια υπολογιστές μόνο στις κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Φυσικά αυτή η διαδικασία δεν θα ολοκληρωθεί με τη μία, και θα πραγματοποιηθεί με κλιμακωτό τρόπο σε διάστημα δύο ετών.

Από την πλευρά του hardware, πολλοί OEM υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των Dell και HP, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστούν αρνητικά.

Από την άλλη, η τοπική κατασκευάστρια εταιρεία Lenovo καθώς και άλλοι προμηθευτές λογισμικού και hardware, όπως η Kingsoft Corp και η Inspur Electronic Information Industry Co. είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται στα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας. Ομοίως, τα Windows θα αντικατασταθούν από λειτουργικά συστήματα Linux.

Αυτή η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς η Κινέζικη κυβέρνηση ενθαρρύνει τη χρήση εγχώριου hardware και λογισμικού τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.

  Secure-K Linux OS ασφάλεια στο USB βασισμένη στο Debian

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

1  +  1  =  

Previous Story

Η Ρωσία θέλει να χρησιμοποιήσει κρατούμενους σε θέσεις πληροφορικής

Next Story

Windows 32-bit και 64-bit. Διαφορές και δυνατότητες