Κίνα : επενδύει σε τεχνολογία εγκεφάλου-υπολογιστή

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής της Κίνας ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ανάπτυξη προτύπων για την τεχνολογία εγκεφάλου-υπολογιστή, σηματοδοτώντας την πρόθεση της χώρας να προχωρήσει σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα.

brain computer

Το υπουργείο ανέφερε ότι θα συγκεντρώσει μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς για να συντάξει κατευθυντήριες γραμμές για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση πληροφοριών του εγκεφάλου, την επικοινωνία δεδομένων και την οπτικοποίηση.

Η τεχνολογία εγκεφάλου-υπολογιστή, που θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και εξωτερικών συσκευών, έχει κερδίσει εξέχουσα θέση με εγχειρήματα όπως το Neuralink του Elon Musk στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση της Κίνας υποδηλώνει μια στροφή από την πρωτίστως ακαδημαϊκή (θεωρητική) έρευνα σε πιο εστιασμένες πράξεις, που θα μπορούν να ανταγωνιστούν τους δυτικούς τεχνολόγους.

Οι προηγούμενες κινεζικές προσπάθειες δημιουργίας μιας διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή περιορίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην πανεπιστημιακή έρευνα.

Τον Μάρτιο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας παράλυτος ασθενής ανέκτησε κάποια κινητικότητα μετά τη λήψη ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Tsinghua.

follow us
Previous Article

DeepBrand Clustering H Εξέλιξη του Brand Spoofing Prevention

Next Article

Malwarebytes 5.1.6.117

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).