Κινέζικο δικαστήριο έκρινε «άκυρη» σύμβαση εξόρυξης bitcoin

Δικαστήριο στο Πεκίνο της Κίνας έκρινε ως άκυρη μία σύμβαση εξόρυξης μεταξύ δύο εταιρειών και αρνήθηκε την αποζημίωση του ενάγοντος, ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων.

bitcoin,China

Η Κίνα έχει καιρό τώρα κηρύξει παράνομες όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες εξόρυξης bitcoins στην επικράτειά της. Πρόσφατα, μια δικαστική απόφαση επιβεβαίωσε περαιτέρω τη στάση της κυβέρνησης, και την προσπάθειά της να σταματήσει κάθε πιθανή δραστηριότητα εξόρυξης.

Στις 15 Δεκεμβρίου, το δικαστήριο της Περιφέρειας Chaoyang του Πεκίνου άκουσε μια διαφωνία σχετικά με τις καθυστερημένες πληρωμές από την εξόρυξη bitcoin και έκρινε ότι η σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ των δύο εταιρειών ήταν «άκυρη».

Ο ενάγων (η εταιρεία Zhongyan Zhichuang Company) προσέφυγε στο δικαστήριο αφού ο εναγόμενος (η εταιρεία Fengfu Jiuxin Company), δεν κατέβαλε στην πρώτη το ποσό των 278,1654976 Bitcoins, αξίας περίπου 18 εκατομμυρίων δολαρίων, ως όφειλε σύμφωνα με την σύμβασή της.

Η πρώτη εταιρεία αγόρασε τα μηχανήματα εξόρυξης bitcoins, έστησε όλο το εργαστήριο και το ενοικίασε στην δεύτερη για να το διαχειριστεί. Θα πληρωνόταν σύμφωνα με το μεταξύ τους συμφωνητικό, γεγονός που όμως δεν έγινε και έτσι κατέληξε στα δικαστήρια.

  Crypto com ζήτησαν 100 δολάρια και επέστρεψαν 10.5 εκατ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο της Κίνας κήρυξε άκυρα συμβόλαια εξόρυξης bitcoin. Μετά την απόφαση, το δικαστήριο προέτρεψε τις αρμόδιες αρχές στο Σετσουάν, όπου και έλαβε χώρα η εξόρυξη που αναφέρεται στην υπόθεση, να «εκκαθαρίσουν» οποιαδήποτε τέτοια εναπομείνασα δραστηριότητα.

Η δικαστική απόφαση, αν και δεν προκαλεί έκπληξη, θα μπορούσε να αποθαρρύνει τις υπερπόντιες εταιρείες από το να συναλλάσσονται με κινεζικές εταιρείες κρυπτογράφησης. Αν και η Κίνα έχει θεωρήσει παράνομες όλες τις συναλλαγές και τις επενδύσεις κρυπτογράφησης, πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης εξακολουθούν να διατηρούν μηχανολογικές και επιχειρησιακές δυνάμεις στη χώρα, ενώ διαφημίζουν υπηρεσίες σε πελάτες στο εξωτερικό.

Η Κίνα άρχισε από το 2019 να συζητά τις απαγορεύσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και από το 2021 άρχισε να ενεργεί στην επιβολή της σχετικής νομοθεσίας της.

Η εξόρυξη εικονικών νομισμάτων είναι «ενέργειας έντασης, παράγει υψηλές εκπομπές άνθρακα και συμβάλλει ελάχιστα στην οικονομία και τέτοιες δραστηριότητες «πρέπει να εξαλειφθούν»», ανέφερε σε μια ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου η National Development and Reform Commission (κρατικός σχεδιαστής της Κίνας).

  CVE-2022-3910: Σημαντικό κενό ασφαλείας στον Kernel του Linux!

Η υπογεγραμμένη σύμβαση, σύμφωνα με το δικαστήριο του Πεκίνου, «είναι άκυρη επειδή υπονομεύει τα κοινωνικά και δημόσια συμφέροντα». Ως εκ τούτου, τα συγγενικά τους δικαιώματα και συμφέροντα «δεν πρέπει να προστατεύονται από το νόμο» και τα εμπλεκόμενα μέρη «θα πρέπει να φέρουν τις συνέπειες» των πράξεών τους.

bitcoin,China

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  2  =