Κινέζοι στο δίκτυο του Ολλανδικού στρατού (x 5 χρόνια)

Αποκαλύφθηκε μια μεγάλη επιχείρηση κατασκοπείας της κινεζικής κυβέρνησης σε του ολλανδικού στρατού. Το στρατιωτικό δίκτυο παραβιάστηκε μέσω μιας ευπάθειας στο FortiGate. Αυτό ισχύει και για άλλους πελάτες της Fortinet.

Έκτοτε αποκαλύφθηκε και το Volt Typhoon, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε από Κινέζους κρατικούς hackers και έκλεισε πρόσφατα από το FBI, πιθανότατα υπήρχε εδώ και πέντε χρόνια. Η αμερικανική ασφαλείας CISA δημοσίευσε περισσότερες λεπτομέρειες στις 7 Φεβρουαρίου 2024.dutch military

Ένα δίκτυο των ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων έγινε στόχος κρατικών hacker από την Κίνα, όπως φαίνεται από το παρακάτω tweet.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ολλανδική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (MIVD), πρόκειται για ένα δίκτυο που χρησιμοποιείται για μη ταξινομημένη και ανάπτυξη (R&D από το research and ).

https://bsky.app/profile/ninjaowl.ai/post/3kksqer2e4e2u

screenshot 2024 02 09 16 53 23

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε το 2023, με τους επιτιθέμενους να εκμεταλλεύονται μια γνωστή κρίσιμη ευπάθεια στο FortiOS SSL VPN (CVE-2022-42475, βαθμολογία CVSS: 9.3) που επιτρέπει σε έναν εισβολέα χωρίς έλεγχο ταυτότητας να τρέξει αυθαίρετα κώδικα μέσω ειδικά σχεδιασμένων αιτημάτων.

Η Κίνα κατασκόπευε την Ολλανδία με το νέο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης trojan (RAT ή remote access trojan) “COATHANGER”.

Η επιτυχής εκμετάλλευση της ευπάθειας που αναφέραμε παραπάνω άνοιξε το δρόμο για την εγκατάσταση του COATHANGER σαν ένα backdoor που έδινε στους hackers απομακρυσμένη πρόσβαση στο δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες

http://www.ncsc.nl/documenten/publicaties/2024/februari/6/mivd-aivd-advisory-coathanger-tlp-clear

https://www.ncsc.nl/actueel/advisory?id=NCSC%2D2022%2D0763

https://www.reuters.com/technology/cybersecurity/china-cyber-spies-hacked-computers-dutch-defence-ministry-report-2024-02-06/

https://github.com/JSCU-NL/COATHANGER

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).