Κλείσιμο στις μεγαλύτερες πειρατικές υπηρεσίες IPTV της Ευρώπης

Μεγάλο χτύπημα κατά των παράνομων συνδρομητικών υπηρεσιών, πέτυχε η ολλανδική Υπηρεσία Δημοσιονομικών Πληροφοριών και Ερευνών (FIOD) με την βοήθεια της Europol, καθώς έκλεισαν μια παράνομη υπηρεσία IPTV με περισσότερους από 1.000.000 συνδρομητές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

iptv

Όπως ανακοίνωσε η Europol στις 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επιδρομών σε όλη την Ολλανδία, ενώ ο κύριος όγκος των servers καταλάμβανε ένα ολόκληρο datacenter. Αρκετά άτομα συνελήφθησαν σαν ύποπτα συμμετοχής σε παράνομο streaming premium περιεχομένου.

Τα πακέτα που αγόραζαν οι συνδρομητές έδιναν πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και σε μια βιβλιοθήκη 15.000 ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών.

Ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για τους βασικούς κατηγορούμενους, αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Οι διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι το GLOBE Datacenter ήταν βασικός στόχος.

Η FIOD αναφέρει ότι 1.200 διακομιστές τέθηκαν σκόπιμα εκτός σύνδεσης σε ένα κέντρο δεδομένων, το οποίο φέρεται να διαχειριζόταν ένας από τους κύριους υπόπτους.

Αν και οι επιδρομές σε δίκτυα IPTV δεν είναι σπάνιες, σπάνια βλέπουμε ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο δεδομένων να βγαίνει εκτός σύνδεσης.

Κοιτάζοντας τους ιστότοπους που φιλοξενούνταν από την GLOBE (AS212708), βλέπουμε πράγματι πολλά domain και διευθύνσεις IP που σχετίζονται με υπηρεσίες IPTV, όπως: nextiptv.org, iptvextrema.com, mercuryiptv.com και πολλά άλλα.

IPTV

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).