Κορυφαίος φυσικός λέει ότι τα Chatbots είναι απλώς “μαγνητόφωνα”

Σε μια συνέντευξη στο CNN, ο Michio Kaku, καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο City College της Νέας Υόρκης και στο CUNY Graduate Center, ανέφερε ότι τα chatbots όπως το ChatGPT της OpenAI είναι απλώς “μαγνητόφωνα”.

cassette tape recorder

“Παίρνει αποσπάσματα από ό,τι υπάρχει στον Ιστό που δημιουργείται από άνθρωπο, τα ενώνει και τα περνά σαν να τα δημιούργησε το ίδιο”, ανέφερε. “Και οι άνθρωποι λένε, “Θεέ μου, είναι άνθρωπος, είναι ανθρώπινο.”

Ωστόσο, όπως είπε, τα chatbots δεν μπορούν να διακρίνουν το σωστό από το ψευδές: “Αυτό πρέπει να το κάνει ένας άνθρωπος.”

Σύμφωνα με τον Kaku, η ανθρωπότητα βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της εξέλιξης του υπολογιστή. Το πρώτο ήταν το αναλογικό στάδιο, “όταν υπολογίζαμε με ραβδιά, πέτρες, μοχλούς, γρανάζια, τροχαλίες, χορδές”. Μετά από αυτό, γύρω από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως είπε, στραφήκαμε στα τρανζίστορ με ηλεκτρική ενέργεια που κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη του μικροτσίπ και βοήθησαν στη διαμόρφωση του σημερινού ψηφιακού τοπίου. Αλλά αυτό το ψηφιακό τοπίο βασίζεται στην ιδέα δύο καταστάσεων όπως το “on” και το “off” και χρησιμοποιεί δυαδικό συμβολισμό που αποτελείται από μηδενικά και ένα.

“Η Μητέρα Φύση θα μας κορόιδευε γιατί η Μητέρα Φύση δεν χρησιμοποιεί μηδενικά και μονάδες. Η Μητέρα Φύση υπολογίζει με ηλεκτρόνια, κύματα ηλεκτρονίων, κύματα που δημιουργούν μόρια. Και γι' αυτό εισερχόμαστε τώρα στο τρίτο στάδιο.”

Πιστεύει ότι το επόμενο τεχνολογικό στάδιο θα είναι στην κβαντική σφαίρα. Ο κβαντικός υπολογισμός είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιεί τις διάφορες καταστάσεις σωματιδίων όπως τα ηλεκτρόνια για να αυξήσει κατά πολύ την επεξεργαστική ισχύ ενός υπολογιστή.

Αντί να χρησιμοποιούν chip υπολογιστών με δύο καταστάσεις, οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν διάφορες καταστάσεις δονούμενων κυμάτων κάτι που τους καθιστά ικανούς να αναλύουν και να λύνουν προβλήματα πολύ πιο γρήγορα από τους κανονικούς υπολογιστές.

Αλλά πέρα από τις επιχειρηματικές εφαρμογές, ο Kaku ανέφερε ότι οι κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στην προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης.

“Καρκίνος, Πάρκινσον, νόσος Αλτσχάιμερ – αυτές είναι ασθένειες σε μοριακό επίπεδο. Είμαστε ανίκανοι να θεραπεύσουμε αυτές τις ασθένειες γιατί πρέπει να μάθουμε τη γλώσσα της φύσης, που είναι η γλώσσα των μορίων και των κβαντικών ηλεκτρονίων.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).