Concept of working process and workplace organization for business team. Top view of desk with businessman hands, laptops, computer, documents and different office objects in flat design

Κρατήστε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο!

Εάν το παιδί σας σερφάρει στον ίντερνετ, θα πρέπει να βρίσκεστε συνέχεια δίπλα του  ή τουλάχιστον να το παρατηρήσετε προσεκτικά από μια άκρη τι κάνει.

Ενώ το δια προσφέρει πολλά αγαθά (εκπαιδευτικό υλικό, διασκεδαστικά παιχνίδια και συνδέσεις με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο), μπορεί επίσης να δημιουργήσει κινδύνους για τη σωματική ασφάλεια και τη συναισθηματική ευεξία του παιδιού σας.

 

Κανόνες Προστασίας

Αυτοί οι βασικοί κανόνες ισχύουν για τη διατήρηση της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο:

  • Βάλτε όρια: Επιτρέψτε στο παιδί σας να έχει ελεύθερο χρόνο στο διαδίκτυο (δηλ. 30 λεπτά αμέσως μετά το σχολείο) συνομιλώντας με φίλους, να παίζει παιχνίδια ή να επισκέπτεται ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ο κανόνας είναι ότι ο οικογενειακός χρόνος ξεκινά με το δείπνο. Μετά από αυτό, ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για εργασία στο σπίτι και δεν χρησιμοποιείτε για παιχνίδι ή συνομιλία.
  • Συνεχείς Έλεγχος: Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Το παιδί σας είναι λιγότερο πιθανό να περιηγηθεί σε ύποπτο εάν γνωρίζει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς (ή ο αδελφός ή η αδερφή της) μπορεί να κοιτάξει ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή την ώρα που σερφάρει. Αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε το χρόνο που ξοδεύει στο διαδίκτυο, τις επιλεγμένες δραστηριότητες του καθώς και τη συνακόλουθη συμπεριφορά του.
  • Αναζήτηση περιεχομένου: Ελέγξτε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής του για να μάθετε τι βλέπει το παιδί σας στο διαδίκτυο και ελέγξτε τακτικά τους ιστότοπους που επισκέπτεται. Χρησιμοποιήστε εργαλεία ασφάλειας και δυνατότητες απορρήτου, είτε από το περιήγησής σας είτε από τον πάροχο υπηρεσιών του διαδικτύου ή αγοράζονται ξεχωριστά κάποιο πρόγραμμα γονικού ελέγχου για επιπλέον προστασία.

Τα αγαπημένα των παιδιών

 

Χρησιμοποιήστε αυτήν την επισκόπηση για να καταλάβετε τι αγαπούν να κάνουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο και ποιοι κίνδυνοι τους συνοδεύουν.

  1. Επικοινωνία και Social Media: Η διαδικτυακή επικοινωνία αποτελείται κυρίως από μηνύματα ηλεκτρονικού υ, ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (IM), αίθουσες συνομιλίας και περιοδικά ή αρχεία καταγραφής ιστού (ιστολόγια). Σε ιστότοπους δικτύωσης όπως το Facebook, τα παιδιά (συχνά, πρέπει να είναι 13 ετών και άνω) μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ και στη συνέχεια, να καλέσουν άλλους να δουν και να γίνουν φίλοι τους στο διαδίκτυο. Το παιδί σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα μέσα για να μοιραστεί κουτσομπολιά, να ανταλλάξει φωτογραφίες, να περάσει αρκετό χρόνο, να μάθει για εργασιών, να συνδεθεί με κοινά ενδιαφέροντα με άλλα άτομα και να εκφράσει απόψεις
  2. Δημόσιες αναρτήσεις: Ένα στα πέντε παιδιά λαμβάνει σεξουαλικές προτάσεις στο διαδίκτυο. Οι ξένοι, οι παιδεραστές και οι διαδικτυακοί εκφοβιστές που στοχεύουν τα παιδιά, η δουλειά τους απλοποιείται όταν τα ονόματα των παιδιών καθώς και φωτογραφίες τους αποκαλύπτουν την ηλικία, το φύλο ή την πατρίδα τους.

Τι πρέπει να κάνουμε:

  • Να γνωρίζουμε τι λέει το παιδί μας: Ελέγξτε τη λίστα φίλων του, αν γνωρίζει πραγματικά όλους ή είναι μόνο διαδικτυακοί φίλοι;. Διαγράψτε από τη λίστα, όποιον δεν γνωρίζει αυτοπροσώπως.
  • Πείτε του να μην ανταλλάσσει προσωπικά στοιχεία: Όπως έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, όνομα καλύτερου φίλου ή μια εικόνα. Καμία πρόσκληση για πάρτι, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες ή προσωπική συνάντηση, ποτέ.
  • Σερφάρισμα: Τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν νέα ενδιαφέροντα, να ελέγξουν αν υπάρχει διαθέσιμο βιβλίο σε κάποια online βιβλιοθήκη ή να βρουν μια συνταγή για το πάρτι της τάξης τους σε πολύτιμους πόρους, όπως ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες, εφημερίδες και περιοδικά.
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε: Η περιήγηση στο ίντερνετ χωρίς περιορισμούς μπορεί να σημαίνει την εμφάνιση αναδυόμενων διαφημίσεων, ιών, εσφαλμένων πληροφοριών και ακατάλληλου περιεχομένου. Η ευκολία κοπής και επικόλλησης σημαίνει ότι η λογοκλοπή αποτελεί πραγματική ανησυχία. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν κλικ από έναν ιστότοπο σε έναν άλλο έως τον ύπνο τους (ή μετά από αυτό), εάν τους το επιτρέψετε.
  • Ορίστε κώδικα συμπεριφοράς καθώς και χρονικά όρια: Διατηρώντας τα παιδιά ασφαλή σημαίνει καθορισμός οδηγιών για σωστή συνομιλία, περιεχόμενο αλλά και συμπεριφορά. Παρόλο που είναι σημαντικό να κατευθύνετε το παιδί σας σε κατάλληλους ιστότοπους, είναι ακόμη πιο χρήσιμο να το βοηθήσει να αναγνωρίσει τις ανταμοιβές από αυτούς τους ιστότοπους, ώστε να μπορεί να σερφάρουν μόνα τους με ασφάλεια.
  • Κριτική αντίληψη: Βοηθήστε το παιδί σας να κρίνει το περιεχόμενο που διαβάζει και βλέπει. Ενθαρρύνετέ το να ελέγξει γεγονότα σε πολλές πηγές προτού τα συμπεριλάβει σε μια σχολική αναφορά ή εργασία. Προσπαθήστε να κάνετε διάκριση μεταξύ περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες και από αξιόπιστα ιδρύματα.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).