Κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο του νέου rover της NASA


Φαίνεται ότι η NASA έβαλε ένα κρυφό μήνυμα στο αλεξίπτωτο που προσγείωσε το νέο της rover στον πλανήτη Άρη. Και μάλλον δεν είναι το μοναδικό.

Το αλεξίπτωτο που βοήθησε το rover Perseverance της NASA, να προσγειωθεί στον Άρη την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε ένα φαινομενικά τυχαίο μοτίβο χρωμάτων, όπως το είδαμε το βίντεο της προσεδάφισης. Υπήρχε κάτι περισσότερο σε αυτήν την ιστορία: Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA περιείχε ένα κρυφό μήνυμα γραμμένο σε δυαδικό κώδικα υπολογιστή.

Στην αρχή, όταν ακούσαμε την ιστορία του κρυφού μηνύματος, χαμογελάσαμε σκεπτόμενοι ότι είναι μία ακόμα φαντασίωση των συνωμοσιολόγων. Και όμως, η ιστορία επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους της NASA στο Twitter. Και όχι μόνο αυτό. Οι διαδικτυακοί χρήστες μόλις το έμαθαν κατάφεραν και έσπασαν το μήνυμα σε διάστημα εντός λίγων ωρών.

Το κόκκινο και το λευκό μοτίβο στο αλεξίπτωτο του Perseverance έγραφε το “Dare Mighty Things” σε ομόκεντρους δακτυλίους. Το ρητό είναι το σύνθημα της ομάδας του Perseverance και είναι επίσης τοποθετημένο στα τοιχώματα του Mission Control στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, στη νότια Καλιφόρνια.

Ο εξωτερικός δακτύλιος του αλεξίπτωτου φαίνεται να έχει ένα ακόμα μήνυμα. Να γράφει τις συντεταγμένες για το JPL: 34° 11’58” N 118° 10’31” W.

Ο Άλλεν Τσεν, ο αρχηγός της ομάδας για την είσοδο, την κατάβαση και την προσγείωσης του Perseverance, επιβεβαίωσε το μήνυμα αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter.

Το μήνυμα “Dare Mighty Things” δεν ήταν το μοναδικό που έφερε στον Άρη το νέο rover. Μία μεγέθυνση σε μία από τις πολλές χιλιάδες εικόνες που κυκλοφόρησε η NASA από το rover, αυτήν την εβδομάδα, δείχνει ένα μικροσκοπικό οικογενειακό πορτρέτο των περασμένων rover που πήγαν στην Άρη, καθώς και το ελικόπτερο Ingenuity, το οποίο συνόδευσε τον Perseverance στον κόκκινο πλανήτη.

Η NASA έχει συμπεριλάβει κρυμμένα μηνύματα στο rover της και στο παρελθόν. Το Curiosity rover, το οποίο προσγειώθηκε στον Κόκκινο Πλανήτη το 2012, είχε μικρές τρύπες διάστικτες στους κοίλους τροχούς αλουμινίου. Αυτές οι τρύπες σχημάτιζαν το “JPL” σε κώδικα Morse. Έτσι, όταν το Curiosity κύλισε τις ρόδες του στην επιφάνεια, το “JPL” αποτυπώθηκε με κώδικα Morse στο έδαφος του Άρη (αν και διαγράφηκε λίγο μετά από τον άνεμο).

Ο Τσεν είπε ότι οι μηχανικοί ενδέχεται να έχουν τοποθετήσει περισσότερα κρυφά μηνύματα στο rover, πέρα ​​από τον κώδικα “Dare Mighty Things” στο αλεξίπτωτο. “Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντισταθούν στο να κάνουν μια μικρή προσωπική πινελιά στη δουλειά τους”, είπε ο Τσεν. “Αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν θα γίνει ποτέ γνωστή – ακόμη και από εμένα.”


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news