Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Starlink στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι παραδόσεις της υπηρεσίας διαδικτύου σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μπορείτε να παραγγείλετε σήμερα.

starlink price

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής υπογράφτηκε επιτέλους η ΚΥΑ για το ρυθμιστικό πλαίσιο των πρότυπων κεραιών της εταιρείας Starlink και η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα. Η θυγατρική της Space X και του μεγιστάνα Έλον Μασκ, παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO).

Η ΚΥΑ που υπεγράφη θεωρεί ότι το δορυφορικό ίντερνετ θα λειτουργήσει όπως το μοντέλο της δορυφορικής τηλεόρασης, δηλαδή δεν θα χρειάζεται ο κάθε συνδρομητής να αιτηθεί ξεχωριστά για την αδειοδότηση του δικού του εξοπλισμού. Έτσι το μόνο που έχετε να κάνετε, αν θέλετε να συνδεθείτε δορυφορικά με το διαδίκτυο, είναι να παραγγείλετε τον κατάλληλο εξοπλισμό από την Starlink και να τον εγκαταστήσετε.

Κόστος – Σύγκριση ασύρματων δικτύων
Το κόστος τόσο της υπηρεσίας όσο και του εξοπλισμού είναι υψηλό, τουλάχιστον για τις τσέπες των οικιακών καταναλωτών. Ο εξοπλισμός κοστίζει 654,00 ευρώ, και τα μεταφορικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 85,00. Από εκεί και πέρα θα χρεώνεστε με την μηνιαία συνδρομή των 99,00 ευρώ ανά μήνα.

Αν έχετε προβεί σε προπαραγγελία, προφανώς περιμένετε να σας ειδοποιήσει η εταιρεία για την επόμενη διαδικασία. Για εμπορική χρήση η τιμή αυτή κρίνεται λογική σε σχέση βέβαια με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα για ασύρματο διαδίκτυο (wisp).

Υπάρχουν περιοχές ακόμα και μέσα στην Αθήνα-Πειραιά, που η διαδικτυακή σύνδεση χολώνει πραγματικά. Αν έχετε κάποια εταιρεία και οι ανάγκες σας σε σύνδεση είναι αυξημένες, σε μερικές περιπτώσεις καλωδιακά δεν θα πάρετε παραπάνω από 5 Mbps. Ασφαλώς, δεν στήνετε e-shopping με τέτοιες συνθήκες.

  Βγήκε η εφαρμογή appodixi από την ΑΑΔΕ

Μία WISP σύνδεση 10/10 Mbps στην Αθήνα, στην καλύτερη περίπτωση θα σας στοίχιζε 160,00 το μήνα, με δωρεάν ενοικίαση στον εξοπλισμό. Και με όσα προβλήματα μπορεί να έχετε, αφού η WISP σύνδεση απαιτεί συνεχής οπτική επαφή.

Η εναλλακτική λύση για δορυφορικό internet (όχι της Starlink) ως είχε μέχρι στιγμής στην Ελλάδα ζητάει εξωπραγματικές τιμές και είναι εντελώς ασύμφορο. Η καλωδιακή σύνδεση παραμένει μακράν η οικονομικότερη, πλην όμως όπως προείπαμε δεν είναι παντού εφικτή ή δεν έχει την σωστή ποιότητα. Όσο για την οπτική ίνα, είναι ακόμα στις εκσκαφές!

Τι είναι το Starlink
Το Starlink παρέχει δορυφορικό ίντερνετ στην Ελλάδα. Το σύστημα της αποτελείται από χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, σε συνδυασμό με πομποδέκτες εδάφους (επίγειους σταθμούς) οι οποίοι υπόσχονται internet σε υψηλές ταχύτητες και χαμηλή καθυστέρηση, σε κάθε σημείο της επικράτειας.

Η εταιρεία έχει ήδη θέσει σε λειτουργία 1.500 δορυφόρους και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά της σκοπεύει να φτάσει συνολικά τους 12.000 μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι πελάτες της μπορούν να αναμένουν να δουν ταχύτητες λήψης μεταξύ 50 Mb/s και 250 Mb/s με καθυστέρηση χαμηλότερη από 20ms.

Starlink,Elon,Musk,Space-X,satelite,δορυφόρος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).