Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ παίρνει το πρώτο όπλο λέιζερ εναντίων των drone

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία εντάσσει στο οπλοστάσιό της το πρώτο λέιζερ όπλο εναντίων των drone. Είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία Raytheon και μπορεί να ανιχνεύσει και να καταρρίψει ένα drone με μία ακτίνα λέιζερ, μέσα σε δευτερόλεπτα.

Όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα γεράκια, η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ακτίνες λέιζερ. Ο λόγος για τα drone που όλος ο κόσμος έχει αρχίσει να τα παίρνει σοβαρά υπόψιν του, καθώς οι δυνατότητές τους δεν σταματούν μόνο στην κινηματογράφηση αλλά μπορούν να γίνουν από όπλο, βόμβα, κατάσκοπος, security, επικίνδυνο παιχνίδι, δόλωμα και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Η εταιρεία Raytheon παρέδωσε στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το πρώτο αντι-drone όπλο λέιζερ, μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της τεχνολογίας. Είναι ένα σύστημα λέιζερ, υψηλής ενέργειας, τοποθετημένο σε ένα μικρό όχημα παντός εδάφους, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρο-οπτικούς / υπέρυθρους αισθητήρες για την ανίχνευση και την παρακολούθηση των drone. Αφού εντοπίσει και παρακολουθήσει την ανεπιθύμητη ιπτάμενη συσκευή, την εξουδετερώνει με το λέιζερ του, σε μια διαδικασία που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

  Συνεργασία της Adobe με την Microsoft για το Project Spartan

Η Raytheon αναφέρει ότι το σύστημα μπορεί να αντλεί ενέργεια από μια τυπική πρίζα 220 volt και μπορεί να πυροβολήσει δεκάδες φορές (δεν αναφέρει έναν ακριβή αριθμό) με μία μόνο φόρτιση. Ωστόσο, εάν χρειάζεται να βρίσκεται στο πεδίο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με μια γεννήτρια.

Δείτε παρακάτω πώς λειτουργεί το λέιζερ όπλο εναντίων των drone :

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  56  =  65